DOCUMENT Consulta l'ordre publicada al DOGC per tancar Catalunya i els municipis el cap de setmana

Deixa la restauració tancada i hi afegeix centres comercials, esportius i culturals i activitats extraescolars

Un mosso mirant la documentació d'un conductor
Un mosso mirant la documentació d'un conductor | ACN
NacióDigital
30 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 9:21h
El DOGC ha publicat aquest divendres poc després de dos quarts d'una de la matinada l'ordre del Govern per activar el confinament perimetral de Catalunya i el dels seus municipis els caps de setmana durant almenys quinze dies.

L'ordre manté tancada la restauració, ho està des de fa dues setmanes, i hi afegeix centres comercials, culturals i esportius, a més d'activitats extraescolars (incloent l'esport). L'executiu insta a impulsar el teletreball i recomana l'ensenyament a distància a batxillerat i Formació Professional. El confinament municipal s'aplicarà des de les 6 hores de divendres fins a les 6 hores de dilluns. Es permetran els desplaçaments dintre de la mateixa comarca si es per anar al cementiri el 31 d'octubre i l'1 de novembre.

Les mesures de xoc se centren, així, en reduir encara més la mobilitat i la interacció social durant el cap de setmana, mentre que els dies laborables els treballadors hauran d'anar a la feina si les seves empreses no diuen el contrari. Almenys fins que l'Estat concedeixi que, en les actuals circumstàncies, el teletreball sigui obligatori per a totes les empreses per a les quals sigui possible.

Durant el confinament municipal també es permetran per fer esport en municipis propers. El Govern recomana quedar-se a casa el màxim possible, i demana també una estratègia de desplaçaments basada en la bombolla de convivència o l'ampliada. Pel que fa a les reunions, es manté la prohibició de trobades de més de sis persones. Aquesta limitació no és aplicable al dret a manifestació. Quan la trobada és en espai públic, no es permet el consum ni d'aliments ni de begudes, a excepció dels que es puguin fer en el marc de sortides escolars.

 

Resolució per la qual s'ordena el tancament perimetral de Catalunya i el dels municipis els caps de setmana... by naciodigital on Scribd