El cribratge massiu en sis barris de Manresa comença amb 699 tests al Casal de les Escodines

Les proves PCR es fan en els punts més calents de la ciutat, on es concentren més de la meitat dels casos de coronavirus

Accés al cribatge al Casal de les Escodines de Manresa
Accés al cribatge al Casal de les Escodines de Manresa | Nia Escolà
Redacció
29 d'octubre del 2020
Actualitzat el 30 d'octubre a les 11:15h
Manresa ha començat aquest dijous un cribratge massiu en sis barris de la ciutat. S'han triat les zones més calentes, on es concentren més de la meitat dels casos detectats de Covid-19. Tot i que la ciutat no té les xifres més dolentes de la Catalunya Central, l'objectiu és aturar el creixement de contagis per evitar el descontrol. En la primera jornada, al Casal de les Escodines s'han fet 699 cribratges.

"No volem tornar al mes de març", ha dit la directora d'Infermeria d'Althaia, Assumpta Prat. De la seva banda, des de la Regió Sanitària de la Catalunya Central, Teresa Sabater ha fet una crida a participació, "ja que el cribratge només té sentit si es fa de manera massiva". Per poder-se fer la PCR, s'ha de tenir entre 15 i 64 anys, no presentar símptomes compatibles amb la Covid-19 i viure al barri.

Cues des de primera hora del matí al Casal de les Escodines, on aquest dijous ha començat un cribratge massiu que pretén fer entre 2.500 i 3.000 proves PCR en sis barris, els punts on s'han detectat més de la meitat de casos de coronavirus que concentra la ciutat. En concret, es tracta de les Escodines i del Barri Antic (29 i 30 d'octubre), Poble Nou i Carretera de Santpedor (3 i 4 de novembre), i Font dels Capellans i Sagrada Família (5 i 6 de novembre).

Una de les primeres persones en fer-se la prova ha estat en Roman Hernàndez, veí del barri de les Escodines, qui ha explicat que ha decidit fer-se la prova per precaució i per ajudar a tenir un control de la situació a la ciutat. En general, aquest és el motiu de la majoria de gent consultada per l'ACN, ja que cap d'ells presenta símptomes compatibles amb la Covid-19, però en canvi tenen por de ser asimptomàtics.

Entre els assistents, també s'ha fet la prova l'alcalde de Manresa, Marc Aloy, qui ha aprofitat per fer una crida a la participació, ja que el cribratge només serà funcional si hi participa molta gent. Els usuaris que es facin la prova tindran els resultats entre 24 i 48 hores, i la previsió és que les conclusions dels resultats es comuniquin de cara a la segona setmana de novembre.

Els horaris i llocs de cribratge són els següents:

Barris de les Escodines i Barri Antic

Dies: 29 i 30 d'octubre
Horari: de 8:30 a 13:30h i de 15:00 a 20:00h 
Lloc: Casal de les Escodines (C. Sant Bartomeu, 50)

Barris del Poble Nou i Carretera Santpedor

Dies: 3 i 4 de novembre
Horari: de 8:30 a 13:30h i de 15:00 a 20:00h 
Lloc: Ateneu de les Bases (C. Cintaires)

Barris de la Font dels Capellans i Sagrada Família

Dies: 5 i 6 de novembre
Horari: de 8:30 a 13:30h i de 15:00 a 20:00h 
Lloc: Casal Cívic Font dels Capellans (C. Granollers, s/n)

]plantillacoronavirus]