La vacuna de Pere-Joan Cardona serà la primera de l'Estat que fa un assaig internacional contra la Covid-19

La vacuna, que el científic manresà va crear per combatre la tuberculosi, ha rebut l'aprovació d'Argentina per realitzar el primer assaig clínic internacional d'una vacuna de l'Estat

Pere-Joan Cardona durant una conferència
Pere-Joan Cardona durant una conferència | Althaia
Redacció
29 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 8:53h
La companyia Ruti Immune ha rebut l'aprovació de l'Administració Nacional de Medicaments, Aliments i Tecnologia Mèdica (ANMAT) d'Argentina per realitzar el primer assaig clínic internacional amb la vacuna espanyola Ruti, creada fa vint anys pel manresà Pere-Joan Cardona per combatre la tuberculosi.

La vacuna està sent desenvolupada per ser eficaç contra infeccions víriques d'ampli espectre -també el Covid-19- i "podria estimular la immunitat entrenada, que reforça la capacitat innata de l'organisme per defensar-se de virus desconeguts i modular la resposta inflamatòria".

Es tracta de la primera vacuna espanyola que entra en un assaig clínic internacional contra el Covid-19 pel que, per a això, Ruti Immune "ja ha iniciat els tràmits logístics" perquè la vacuna arribi a l'Argentina i es pugui començar a administrar a l' personal sanitari.

L'objectiu principal de l'estudi serà "avaluar l'eficàcia de la vacuna per evitar la infecció o disminuir la morbiditat per SARS-CoV-2 en personal sanitari" i, a Espanya, de la mà de l'Institut Germans Trias i Pujol (IGTP) , la vacuna Ruti també podria ser provada en un assaig clínic molt semblant.

L'estudi aprovat a Argentina, que durarà nou mesos, consisteix en un assaig clínic "exploratori doble-cec, aleatoritzat, controlat amb placebo", per avaluar l'eficàcia de la vacuna Ruti a la infecció per SARS-COV-2 en personal sanitari.