Unes dues-centes persones protesten a Manresa per l'operació de la Guàrdia Civil contra l'independentisme

Han seguit la doble convocatòria, a l'Ajuntament i davant la comandància de l'institut armat

28 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 21:13h
Concentració davant la caserna de la Guàrdia Civil de Manresa
Concentració davant la caserna de la Guàrdia Civil de Manresa | Pere Fontanals
Unes dues-centes persones s'han concentrat aquest dimecres davant l'Ajuntament de Manresa i posteriorment a la comandància de la Guàrdia Civil per protestar per l'operació Volhov de la Guàrdia Civil contra el finançament del procés, que ha suposat una vintena de detencions i trenta-un escorcolls contra empresaris sobiranistes i alts càrrecs de la Generalitat.

A la plaça Major, la convocatòria s'ha fet coincidint en l'hora de la interpretació diària que fa Música per la Independència. Després de la interpretació del Cant dels ocells, el president local d'Òmnium, Jordi Corrons ha llegit el manifest comú a totes les poblacions catalanes, insistint que l'operació de la Guàrdia Civil "torna a demostrar que la repressió té sempre un mateix objectiu: limitar els drets fonamentals de la ciutadania i utilitzar la por per perseguir la dissidència política".

Després, la concentració s'ha desplaçat fins a l'inici de la carretera de Cardona, on els Mossos d'Esquadra han tallat el carrer en la confluència amb l'avinguda Francesc Moragas, just abans de la caserna de la Guàrdia Civil. El registre de manifestants s'ha repetit i poc més de dues-centes persones han llançat càntics i expressions relacionades amb Rússia, per l'informe de la Guàrdia Civil.

No s'ha registrat cap incident.