Manresa se suma a la 5a Setmana del Turisme Industrial amb gran varietat d'activitats

Totes les activitats presencials compleixen estrictament els protocols anti-Covid

Museu de la Tècnica de Manresa
Museu de la Tècnica de Manresa | GSV
Redacció
28 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 15:45h
La Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC) organitza enguany la cinquena edició de la Setmana del Turisme Industrial de Catalunya. Es tracta d'una oportunitat molt especial per a descobrir el més interessant del nostre patrimoni industrial d'una manera diferent.

Del 31 d'octubre al 8 de novembre, museus, antigues fàbriques, mines, colònies tèxtils, centres d'interpretació i diverses empreses programaran visites guiades, portes obertes, tallers i moltes més activitats perquè els visitants puguin descobrir de primera mà com es fan les coses.

En aquesta cinquena edició, aquest gran esdeveniment consolidat i únic a Europa, s'adapta a les actuals mesures de prevenció sanitàries per posar fre a l'expansió de la Covid-19 i promou activitats per al públic de proximitat i també on-line amb diverses activitats virtuals que es poden gaudir des de casa.

Amb la Setmana del Turisme Industrial 2020, la XATIC segueix apostant per difondre i promoure el turisme industrial com un turisme diferent, sostenible i molt més proper.

Els actes a Manresa comencen aquest divendres dia 30 d'octubre a les 7 del vespre amb la presentació al Museu de la Tècnica del llibre La Catalunya Industrial, de Daniel Romaní, un llibre amè i ple de curiositats que vol ser una guia imprescindible per conèixer el nostre extraordinari patrimoni industrial.

Dissabte 31 a les 18 h es realitzarà un itinerari guiat per l'entorn de la masia de Can Font, les estances de la planta baixa i l'ermita, on s'explicarà el passat i el present d'aquesta masia situada a peu de Sèquia i que inclou l'experiència sensorial ‘Els sons de l'aigua'.

Divendres 6 de novembre de 16 a 18 h, i després de l'èxit de públic durant les visites a la Manresa Desconeguda programades per la Festa Major, es tornarà a visitar la fàbrica Pirelli amb la visita anomenada De la Fàbrica de barrets a un centre logístic de primer ordre.

Ja fora de la Setmana del Turisme Industrial, però coincidint amb el dia i nit dels museus que enguany s'han ajuntat a dissabte 14 de novembre a partir de les 16 h, es realitzarà una passejada fotogràfica pels principals edificis industrials i modernistes del centre de Manresa. Tot seguit des de l'Amical Wikimedia de Catalunya faran una formació als assistents sobre com podem contribuir a fer més extens el fons fotogràfic de l'enciclopèdia més gran del món.

Finalment, com a acte de la nit dels museus, s'obriran les portes de les exposicions permanents del Museu de la Tècnica de les 20 a les 22h

La Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC) és l'associació que agrupa l'oferta de turisme industrial més àmplia de Catalunya. Museus, centres d'Interpretació, antigues fàbriques o mines. Més de 100 equipaments de 56 municipis d'arreu del territori amb 1.400.000 de visitants anuals, més de 8.000 socis del Club XATIC i més de 2.000 activitats organitzades cada any.

Inscripcions a les activitats al web del Parc de la Sèquia.