Manresa donarà a conèixer un Beethoven inèdit

El Teatre Conservatori acollirà una producció d'arrels manresanes que donarà a conèixer un repertori pràcticament inèdit del músic

Kallias Ensemble
Kallias Ensemble | Promocional
Redacció
28 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 15:19h
El proper diumenge, si la Covid-19 i el PROCICAT no ho impedeixen, el Teatre Conservatori acollirà una producció d'arrels manresanes que donarà a conèixer un repertori pràcticament inèdit de Beethoven, l'any que es commemora el 250è aniversari del seu naixement. 

Precisament, per tal de festejar l'efemèride, des dels Amics de la Música i les Arts de la Catalunya Central (AMARESC) s'ha impulsat la producció Beethoven, el cant dels pobles, un projecte musical que pretén reivindicar un dels tresors musicals més populars i, paradoxalment, menys coneguts del gran compositor vienès: les cançons folklòriques de diferents nacions europees que va arranjar en la seva època de maduresa. Un corpus musical que, tot i ser el més voluminós del seu catàleg, constitueix un repertori absolutament desconegut, malgrat posseir una frescor i un atractiu musicals extraordinaris. Uns cants que brollen directament de la veu del poble i que esdevenen sublimats als pentagrames pel gran compositor germànic, en un exercici d'autèntica orfebreria musical.

Es tracta d'unes peces concebudes per a diferents veus solistes i un petit conjunt instrumental, integrat per piano, violí i violoncel. Després d'un procés de recerca i selecció musicològica, s'han recuperat 24 d'aquestes cançons, corresponents a tretze nacionalitats europees diferents. La producció va estrenar-se el passat mes d'agost al Festival Schubertíada de Vilabertran a càrrec de l'Ensemble Kallias, un grup de cambra de recent creació liderat pel pianista d'arrels manresanes Francisco Poyato.

El Teatre Conservatori de Manresa n'acollirà la seva segona representació el proper diumenge 1 de novembre, a les 6 de la tarda. Des de l'organització s'ha penjat el programa i la traducció de les cançons a la pàgina web del Teatre Kursaal.