El Museu de la Tècnica acollirà, divendres, la presentació del llibre «Catalunya industrial»

Conté fins a mig centenar de enclavaments singulars del nostre patrimoni industrial

Museu de la Tècnica de Manresa
Museu de la Tècnica de Manresa | GSV
Redacció
27 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 8:45h
El Museu de la Tàcnica de Manresa acollirà aquest divendres, 30 d'octubre a les 7 de la tarda, la presentació del llibre Catalunya industrial, de Daniel Romaní i editat per Viena Edicions. Per assistir-hi cal inscriure's a www.parcdelasequia.cat.

Es tracta d'una guia per descobrir el patrimoni industrial del nostre país. De la Fàbrica de Dinamita a Port-Vendres al Museu del Ferrocarril de Móra la Nova, de la Serradora  d'Àreu a la Fàbrica Damm de Barcelona, passant pel Museu de la Torneria de Torelló, el Molí Paperer de Capellades, la Bòbila Sugranyes de Reus... i així fins a mig centenar de enclavaments singulars del nostre patrimoni industrial (adoberies, cellers, fargues, vapors, mines, serradores...), que durant dècades van ser el motor econòmic del país.  

El periodista Daniel Romaní mostra alguns d'aquests espais emblemàtics, convertits ara en museus, i convida a redescobrir una part fonamental de la història industrial de Catalunya. 

Daniel Romaní (Barcelona, 1966)

És periodista i escriptor. Ha publicat assaigs, novel·les i diverses obres per donar a conèixer el patrimoni català, entre les quals destaca Monuments de Catalunya (2017) i Tresors de Catalunya (2018).