Concentracions a Manresa i a Moià contra el toc de queda

Col·lectius i partits de l'esquerra independentista exigeixen mesures "efectives" per frenar la Covid-19

Concentració contra el toc de queda a la plaça Major de Manresa
Concentració contra el toc de queda a la plaça Major de Manresa | Pere Fontanals
26 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 20:41h
Manresa i Moià i diverses capitals de comarca i ciutats importants del país han viscut aquest dilluns al vespre concentracions en contra de les restriccions nocturnes, o toc de queda, que va decretar el Govern de la Generalitat com a mesura per contenir la propagació del coronavirus.

Els actes, convocats per col·lectius i partits de l'esquerra independentista, ha comptat amb una seixantena de persones a la capital del Bages, que s'han repartit al llarg de la plaça Major per conservar les distàncies, i unes vint-i-cinc a Moià.

En la lectura del manifest, els col·lectius han denunciat que les mesures que pren el Govern "criminalitzen els joves" oimés quan totes les estadístiques indiquen que la major part de contagis es produeixen "en l'entorn laboral i els transports públics".
 

Concentració contra el toc de queda a Moià. Foto: Xavier Rius


Per això han exigit mesures "efectives" de foment del teletreball, "més freqüències en el transport públic", o grups escolars amb menys alumnes. També han demanat que les mesures vinguin acompanyades de suspensió de lloguers i factures de subministrament, i més inversió en sanitat i educació.

Arxivat a