Habitatge

La PAHC talla la carretera de Vic per reclamar una solució a mig termini per a dos desnonats de dijous passat

Els Serveis Socials de l'Ajuntament els ha ofert només una nit més a l'Alberg del Carme tot esperant una propera reunió dimarts

per Pere Fontanals , Manresa, 26 d'octubre de 2020 a les 12:39 |
Membres de la PAHC Bages tallant la carretera de Vic | Pere Fontanals
Una cinquantena de membres de la PAHC Bages han tallat aquest dilluns la carretera de Vic a l'altura de la seu dels Serveis Socials de l'Ajuntament de Manresa durant tres quarts d'hora per reclamar una solució, com a mínim a mig termini, per a dues de les persones que van ser desallotjades per la força pels antiavalots dijous de la setmana passada del pis on vivien al carrer Roger de Flor de Manresa.

Cal recordar que el passat dijous 22 d'octubre, els antiavalots dels Mossos d'Esquadra van executar el llançament de tres cosins que vivien en un pis ocupat propietat de la Sareb després d'anar traient una trentena d'activistes que van fer pinya a la porta. La PAHC havia sol·licitat en repetides ocasions a la Sareb que oferís un lloguer social als inquilins del pis, però va optar per l'execució del desnonament.


Després de produir-se el desnonament, els Serveis Socials de l'Ajuntament de Manresa va oferir allotjament a l'Alberg del Carme a dos dels afectats, que no tenen treball ni papers, però ho va fer, només, fins aquest dilluns.


La PAHC, després d'aconseguir l'ajornament de dos desnonaments més aquest dilluns al matí, s'ha desplaçat fins als Serveis Socials per reclamar una solució per aquestes dues persones que no sigui a tan curt termini, ja que aquest dilluns havien d'abandonar l'alberg. Després de tres quarts d'hora de negociacions i amb la carretera de Vic tallada, l'Ajuntament ha ofert una nit més per als homes, i una nova reunió per a dimarts per a seguir-ho parlant.


Durant el tall a la carretera de Vic, la Policia Local ha regulat el trànsit de vehicles, però no ha pogut evitar que fins a cinc autobusos, quatre de Manresa Bus i un cinquè de transport comarcal, s'hagin quedat encallats sense poder-se moure.

 

Participació