Cineclub portarà secrets i malenconia a la pantalla de Manresa aquest novembre

"La ciudad oculta", "La mujer de la montaña", "El hotel a orilla del río", "The Farewell", "Little Joe" i "Schneider vs Bax" són els títols que es podran veure aquest mes

«Little Joe» es podrà veure el 8 de novembre
«Little Joe» es podrà veure el 8 de novembre | Promocional
Redacció
26 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 16:26h
Les ciutats amaguen molts secrets. Alguns són pertorbadors, altres fascinants. Però sempre batega sota l'asfalt una bellesa salvatge. I aquesta poesia urbana és capturada admirablement a La ciudad oculta (el documental insòlit de Víctor Moreno) i a Ema (Pablo Larrain), una explosió de llibertat que encén la pantalla amb la radicalitat més subjugant.

El compromís més extrem també defineix l'antiheroïna de La mujer de la montaña (una nova perla del sorprenent cinema islandès).

I la malenconia més poderosa colpeja la jove protagonista d'El hotel a orilla del río, una de les obres majors del gran Hong Sang-soo i una mostra excelsa de lirisme crepuscular.

Orient també serà l'escenari de l'encontre entre dues generacions i dos mons a la càlida The Farewell (Lulu Wang).

La ironia més negra i esmolada estarà representada en títols com Little Joe (Jessica Hausner) i Schneider vs Bax (Alex van Warmerdam).

Programació novembre 2020

La ciudad oculta

01/11/2020
18.30h
Auditori Plana de l'Om
Entrada: 5 euros

Direcció: Víctor Moreno
Guió: Víctor Moreno, Nayra Sanz Fuentes, Rodrigo Rodríguez
Durada: 80 min Format: Blu-ray
Nacionalitat: Espanya / 2018

Al dessota de la ciutat moderna s'estén un vast entramat de galeries, túnels, canonades, clavegueres, xarxes de transports, estacions subterrànies ... Una immensa teranyina sobre la qual s'assenta, i de la qual depèn, la metròpoli visible. Un espai funcional i imprescindible, però també un àmbit simbòlic, una esfera oculta: l'inconscient de l' urbs.

Tocats de Lletra

Robots

5/11/2020
20.00h
Auditori Plana de l'Om
Entrada: gratuït

Direcció: Isa Willinger
Durada: 88 min Format: Blu-ray
Nacionalitat: Alemanya / 2019

Quan Chuck compra Harmony, la seva futura parella robot, poc s'espera que li agradin els llibres i conversar sobre temes transcendentals. Al Japó, el robot Pepper arriba a la llar de l'àvia Sakurai per fer-li companyia, però resulta que és força despistat… Els robots són les noves criatures del planeta terra. Estem preparats per introduir la intel·ligència artificial a les nostres vides?

Documental del mes

La mujer de la montaña

07/11/2020
21.00h
Auditori Plana de l'Om
Entrada: gratuït

Direcció: Benedikt Erlingsson
Guió: Benedikt Erlingsson, Ólafur Egill Egilsson
Intèrprets: Halldóra Geirharðsdóttir, Jóhann Sigurðarson, Davíð Þór Jónsson
Durada: 101 min Format: Blu-ray
Nacionalitat: Islàndia / 2018

Ningú no sospitaria que Halla, la directora de la coral del poble, és "la dona de la muntanya", l'ecoterrorista que fa caure pals elèctrics amb serres, arc i fletxa en defensa del paisatge. Una aguerrida gesta que tindrà un punt d'inflexió quan Halla rebi una carta que li canviarà la vida.

Organitza: Fira Ecoviure

Little Joe

08/11/2020
18.30h
Auditori Plana de l'Om
Entrada: 5 euros

Direcció: Jessica Hausner
Guió: Géraldine Bajard, Jessica Hausner
Intèrprets: Emily Beecham, Ben Whishaw, Leanne Best, Lindsay Duncan, Kerry Fox
Durada: 105 min Format: Digital
Nacionalitat: Àustria / 2019

Una científica conrea una planta modificada genèticament, el pol·len de la qual conté un virus que anul·la els sentiments autèntics. Els canvis de comportament, però, són deguts a la ciència o a la progressiva deshumanització de l'espècie? Present a la secció oficial de Canes, l'última pel·lícula de Hausner és un sorprenent conte terrorífic a manera de paràbola social sobre l'alienació i la pèrdua d'emocions reals per aconseguir una felicitat artificial.

D'A Film Festival de Barcelona. Tour D'A 
Dins el programa Cosmògraf 2020


EMA

15/11/2020
18.30h
Auditori Plana de l'Om
Entrada: 5 euros

Direcció: Pablo Larraín
Guió: Guillermo Calderón, Alejandro Moreno, Pablo Larraín
Intèrprets: Mariana Di Girolamo, Gael García Bernal, Santiago Cabrera, Giannina Fruttero
Durada: 102 min Format: Blu-ray
Nacionalitat: Xile / 2019

Després que un incident desestabilitzi la seva vida familiar i el seu matrimoni amb el tempestuós coreògraf Gastón, Ema, una ballarina de reggaeton, s'embarca en una odissea d'alliberament personal en aquest drama incendiari sobre l'art, el desig i la família moderna.

Schneider vs Bax

22/11/2020
18.30h
Auditori Plana de l'Om
Entrada: 4 euros

Direcció i guió: Alex van Warmerdam
Intèrprets: Alex van Warmerdam, Annet Malherbe, Gene Bervoets, Pierre Bokma
Durada: 96 min Format: Digital
Nacionalitat: Països Baixos / 2015

A Schneider, assassí a sou i home devot de la família, just el matí del seu aniversari se li encarrega que liquidi Ramon Bax, un escriptor de 50 anys que viu reclòs en una cabana al costat d'un llac. El que d'entrada semblava un encàrrec senzill, acabarà convertint-se en un malson tant per al botxí com per a la seva víctima.

Filmoxarxa

The Farewell

24/11/2020
19.30h
Auditori Plana de l'Om
Entrada: 3 euros

Direcció i guió: Lulu Wang
Intèrprets: Zhao Shuzhen, Awkwafina, A Mayo, Lu Hong, Lin Hong, Tzi Ma
Durada: 100 min Format: Digital
Nacionalitat: EUA / 2019

Després de descobrir que la seva estimada matriarca té un càncer de pulmó terminal, els Farewell decideixen no dir-li-ho i convocar una reunió familiar a la Xina amb tots els parents que l'han coneguda durant la seva vida. Els pares de la Billi, que viuen a Nova York, es neguen a participar en el que consideren que és una farsa, però la seva filla, jove i tossuda, se'n va a la Xina per poder acomiadar-se de l' àvia i tornar a estrènyer els vincles perduts amb la família a causa de la distància.

Mostra Cinema Espiritual

El hotel a orillas del río

29/11/2020
18.30h
Auditori Plana de l'Om
Entrada: 5 euros

Direcció i guió: Hong Sang-Soo
Intèrprets: Ki Joobong, Kim Minhee, Song Seonmi, Kwon Haehyo, Yu Junsang
Durada: 96 min Format: Blu-ray
Nacionalitat: Corea del Sud / 2018

Un poeta que s'allotja en un hotel al costat d'un riu convoca els seus dos fills a qui no veu des de fa temps. Aquesta sobtada decisió sembla motivada per la seva estranya impressió que es pot morir en qualsevol moment. Mentre la família intenta posar-se al dia, una jove que ha estat enganyada per la seva parella es muda a l'hotel. Sumits en la desesperació, una sobtada nevada entrellaça dues històries.