L'escola Sant Ignasi de Manresa transforma els espais exteriors per integrar-los en l'aprenentatge

Aquest divendres s'ha inaugurat la primera fase del projecte

Pati principal de l'escola Sant Ignasi
Pati principal de l'escola Sant Ignasi | Escola Sant Ignasi
Redacció
24 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 20:11h
L'escola Sant Ignasi de Manresa està en un procés de transformació des de fa uns anys que l'ha portat a replantejar no solament els espais interiors per adequar-los a les noves metodologies sinó també els diferents espais exteriors.

El pati no podia ser diferent. Per a l'escola és un espai important, no simplement per passar una bona estona i aprendre des del joc lliure, sinó també per obrir el treball de l'aula a l'exterior. Ha de ser un lloc on l'infant pugui sentir-se còmode.

Cap al canvi

Seguint la transformació iniciada en els espais interiors, ja fa un parell d'anys que l'equip de treball d'exteriors, conjuntament amb el grup d'arquitectes el Globus Vermell, planifica noves propostes per reconvertir els espais exteriors en zones on els infants puguin aprendre més enllà de les aules convertint d'aquesta manera els espais exteriors en espais molt més naturalitzats.

Una llarga espera

Qualsevol transformació vol temps. Necessitat, reflexió, reconversió, il·lusió, treball en equip, projecte d'escola, mirada crítica, persistència, arquitectes, paletes, trobades, conferència… són passos bàsics necessaris que han ajudat ha arribar el punt on ens troben. Aquest divendres s'ha inaugurat la primera fase del projecte.

Per últim, una petita formació

Tota la transformació es basa sempre en la necessitat del centre i en el moment en què es troba com a centre. Partint d'aquesta premissa, els primers que han de tenir clar l'ús dels espais són els mestres, així com en l'espai interior, també han fet un treball de la gestió de l'aula. Als espais exteriors han tingut un acompanyament, iniciat pel Globus Vermell i que tindrà continuïtat a través del mateix equip d'exteriors.