Dos alumnes de l'Institut Quercus de Sant Joan es neguen a dur mascareta a classe i a seguir les mesures

Tenen l'aval dels seus progenitors, que han amenaçat judicialment a la direcció del centre

Redacció
23 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 12:25h
Institut Quercus de Sant Joan de Vilatorrada
Institut Quercus de Sant Joan de Vilatorrada | Aleix Solernou
Dos alumnes de l'institut Quercus de Sant Joan de Vilatorrada, es neguen a fer servir mascareta a classe i tampoc volen complir la resta de mesures sanitàries, i ho fan amb l'aval dels seus progenitors, segons ha avançat El Món a RAC1 aquest divendres.

Davant d'aquesta negativa, els alumnes, que cursen de 3r d'ESO i 1r de Batxillerat, estan seguint el curs des de casa de forma telemàtica. La seva família ha amenaçat judicialment a la direcció del centre.

La mateixa informació recull les declaracions de la directora dels Serveis territorials d'Educació, Dolors Collell, que explica que volen que "aquests alumnes vinguin a l'institut, però volem que entenguin, ells i la família, que el dret a l'educació també ha de conviure amb el dret a la salut”. Colell reconeix que aquesta situació afecta entre 10 i 15 centres escolars de la Catalunya Central.

Des de l'Institut s'ha intentat fer una mediació amb els pares per intentar fer-los entendre la necessitat i la obligatorietat de complir ambles mesures sanitàries.