CiU proposarà el canvi de la parada de bus de Viladordis amb la carretera del Pont, i una parada al Guix

Ho farà en el proper ple municipal del 18 de gener

Redacció
14 de gener del 2010
En el proper ple del mes de gener el Grup Municipal de Convergència i Unió presentarà dues mocions que fan referència a ubicacions de parades de bus.

Per un costat Convergència i Unió plantejarà que es canviï la ubicació de l’actual parada al carrer Viladordis. CiU, dona suport d’aquesta manera, a la reivindicació de la Junta de l’associació de Veïns del barri de la Sagrada Família, manifestada mesos enrere a través d’una trobada entre la formació nacionalista i els membres de la Junta. Es considera lògica la reivindicació i es demana al Govern que actuï en conseqüència per tal d’ubicar la parada passada la carretera del Pont de Vilomara, ja que d’aquesta manera no es tindran els constants embussos permanents que es produeixen, sobretot, quan l’autobús efectua la seva parada i impedeix el transit dels vehicles.

Per altre banda el grup Municipal també presentarà una moció al ple en la que demanarà que es trobi una solució consensuada, amb l’associació de Veïns del Guix, per tal de fer les gestions pertinents (incloses al  Departament de Política Territorial i obres públiques de la Generalitat) per poder ubicar una parada de Bus al barri del Guix que els connecti amb la ciutat endins.

El portaveu del grup municipal de CiU a l'ajuntament, Alexis Serra, ha manifestat que "Manresa haurà de reflexionar i, a diferència d’altres vegades, passar a l’acció pel que fa a la seva mobilitat. En aquest sentit es caldrà plantejar l’actual sistema d’organització de les línies de busos, i fer-ho pensant en altres elements de la mobilitat, com són el grau d’aparcaments gratuïts, de pagament i dissuasoris així com l’impacte que pot suposar l’execució del projecte del tren tram, entre d’altres temes cabdals per la nostra mobilitat de la ciutat".

Per a Serra, "el que és segur és que aquest Govern Municipal ha estat incapaç de fer canvis significatius, i un Govern que ja porta quasi 15 anys sense aquestes millores substancials ja no té credibilitat".