La vaga a Grup Soler s'ajorna al 3 de novembre

Inicialment s'havia convocat per al 28 d'octubre

Redacció
22 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 20:16h
Instal·lacions de Grup Soler a Sallent
Instal·lacions de Grup Soler a Sallent | GSV
Els comitès d'empresa del Grup Soler han ajornat del 28 d'octubre al 3 de novembre la jornada de vaga que tenien convocada degut a que per temes legals, els serveis essencials que cobreixen alguna de les seves subcontractacions requereixen de més termini per a una convocatòria d'aquest tipus.

Així doncs, per al 3 de novembre s'ha convocat una jornada de vaga de 8 hores a les empreses del Grup Soler davant la situació d'incertesa per la qual passa el grup i els continus impagaments salarials, tal i com va avançar NacióManresa. CCOO d'Indústria, sindicat majoritari a les empreses, dona total suport a la convocatòria, a la qual estan cridats a participar 350 treballadors i treballadores de les diferents empreses del grup.

La vaga afecta les empreses Global Service i Electromecánica Soler i també hi donen suport Grup Soler Constructora i Bages Insert, totes amb seu a Sallent. A les dues primeres ja fa dos anys que arrosseguen endarreriments en el pagament de les nòmines i actualment tenen pendent de cobrar el salari de més de dos mesos. A més a Electromecánica Soler estan en situació d'ERTO a causa de la pandèmia. En el cas de Grup Soler Constructora tota la plantilla està amb permís retribuït, però no cobren res, i Bages Insert es troba en situació de preconcurs de creditors.

CCOO denuncia que aquesta "lamentable situació" és "insostenible" per als treballadors del Grup Soler, i exigeix a la direcció del grup que els pagui les nòmines pendents i que elabori un pla industrial per garantir l'activitat futura i l'ocupació. CCOO adverteix l'empresa que no pot fer pagar a la plantilla "la seva mala gestió empresarial".

La intenció dels comitès d'empresa és complementar la vaga amb una manifestació a Manresa que es convocarà properament.