Josep Fornells Uró és el nou president local del PDECat a Manresa

A l’assemblea hi ha intervingut Àngels Chacón, exconsellera d'Empresa i Coneixement, i David Bonvehí, president del Partit Demòcrata

Nou equip local del PDECat Manresa
Nou equip local del PDECat Manresa | PDECat
Redacció
22 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 15:55h
Entre el passat 19 i 21 d'octubre va tenir lloc l'assemblea d'associats i associades del PDECat de Manresa, amb els punts principals de l'ordre del dia de presentació i ratificació de la candidatura que es va postular a encapçalar el nou equip local del partit a la capital bagenca. La llista, liderada per Josep Fornells Uró, va rebre el suport dels electors, obtenint un 100% dels vots afirmatius.

La primera part de l'assemblea es va celebrar de manera telemàtica el passat dilluns, 19 d'octubre, i les votacions es van fer de manera presencial a la seu del partit de Manresa al llarg de la tarda dels dos dies següents. 

Amb la presència també de l'exalcalde i cap de llista de Junts per Manresa, Valentí Junyent, i la resta de regidors del partit al municipi, va introduir l'assemblea la Presidenta Comarcal, Ivet Castaño, qui seguidament, va donar pas al candidat a presidir el nou equip. Fornells va començar el seu discurs fent un agraïment a la tasca duta a terme per l'anterior President Local, Josep M. Fius.

Va explicar els motius pel qual es presenta al càrrec de President Local: "Si avui soc aquí és perquè m'estimo Manresa. Em presento per treballar per la meva ciutat perquè vull retornar d'alguna manera tot allò que Manresa m'ha donat, i crec que no hi ha millor manera de fer-ho que a través del partit que representa tot allò que jo sempre he defensat". També va manifestar que "la immensa majoria d'associats i associades a Manresa han apostat per quedar-se al Partit Demòcrata, fet que demostra que estem més vius que mai, que la gent demana un partit de centre i independentista que no basi les seves polítiques en la confrontació permanent". Tot seguit, Fornells va concretar els reptes a assolir que s'ha plantejat si la seva candidatura és ratificada.

Finalment, va fer una breu presentació de les persones integrants de la llista, posant en relleu la transversalitat i la combinació entre joventut i experiència en el món local, empresarial i associatiu al municipi. La resta de membres que l'acompanyen són: Arturo Argelaguer Martínez, Said Ghoulabzouri Madkouri, Magda Marcè Siñol, Carles Pons Viñeglas, Pep Puig Ros, Josep M. Sala Rovira, Alba Vall Vargas i Alba Font Torra. Van cloure l'assemblea les intervencions d'Àngels Chacón, exconsellera d'Empresa i Coneixement a la Generalitat de Catalunya i David Bonvehí, President del Partit Demòcrata, qui van agrair a Fornells i a la resta de candidats el pas de presentar-se i bastir el projecte de partit a la seva ciutat.

Josep Fornells, manresà de 28 anys, és graduat en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, i compta amb les especialitzacions de Psicologia Social i de les Organitzacions. A més a més, ha realitzat el postgrau de Direcció de Recursos Humans a la Umanresa, el de Formació de Capital Humà a la Universitat Pompeu Fabra així com, el de Desenvolupament del Talent a la Universitat de Barcelona. La seva trajectòria laboral ha anat sempre vinculada en l'àmbit de recursos humans, especialitzant-se en la formació i el desenvolupament professional, especialització que ara exerceix a la Fundació Althaia des de fa quatre anys. 

A nivell associatiu i de participació en entitats, Fornells va ser cofundador del cicle d'exposicions d'art anomenada "Art al Jardí" a Pineda de Bages i posteriorment de l'escola "D'ART Guimerà" al carrer Àngel Guimerà de Manresa. També relacionat amb el món de l'art, va publicar un llibre, juntament amb el Cercle Artístic de Manresa, titulat "Lluís Uró, promesa estroncada" i també va col·laborar amb vàries iniciatives del Museu Comarcal de Manresa. És soci del Bàsquet Manresa des que va néixer i un apassionat d'aquest esport, que actualment practica de forma amateur.