Camins

L'Ajuntament de Manresa incorpora la xarxa de camins rurals al Pla de Millora de l'Espai Públic 2021

La inclusió dels camins al pla anual permetrà realitzar una millor planificació, any a any, de les adequacions que necessiten

per Redacció , 22 d'octubre de 2020 a les 12:01 |
Arranjament de camins rurals a Viladordis | AjM
La xarxa de camins rurals de Manresa quedarà incorporada, a partir del 2021, al Pla de Millora de l'Espai Públic, que des de fa quatre anys està dedicat a la millora de calçades, voreres i parcs infantils, amb una dotació anual d'un milió d'euros. La inclusió dels camins al pla permetrà realitzar una millor planificació, any a any, de les adequacions que necessiten els camins, així com destinar-hi més pressupost i garantir un nivell òptim d'accessibilitat.

Ho ha explicat el regidor de Qualitat Urbana, Via Pública i Ciutat Intel·ligent, Josep Gili Prat, en una visita d'obres que s'ha fet aquesta setmana al barri de Viladordis, on s'han arranjat diversos camins rurals, dins d'una actuació més àmplia que ha abastat un total de 3,1 quilòmetres de camins del terme municipal de Manresa, de la qual l'Ajuntament ja en va informar a finals de setembre (vegeu la notícia en aquest enllaç).


El terme municipal de Manresa té un total de 184,8 quilòmetres de camins rodats, dels quals 109,3 corresponen a camins públics. Es tracta d'una xarxa prou significativa si es té en compte que la xarxa de carrers és de 157,5 quilòmetres. La majoria dels 109,3 quilòmetres de camins públics són de terra (79,35), mentre que 17,92 quilòmetres estan pavimentats amb aglomerat asfàltic o de formigó i 12,03 quilòmetres són de paviment granular.

Del total de la xarxa de camins rodats públics, s'han identificat els que són decisius en l'estructuració dels usos de l'espai rural, que és on s'hauran de centrar les actuacions de millora. Corresponen sobretot a camins amb paviment granular o de terra.

 

Participació