Ecovidrio i Ajuntament de Manresa presenten una campanya solidària contra el càncer de mama

L'empresa ha instal·lat dos contenidors roses en el municipi per fomentar el reciclatge d'envasos de vidre i la prevenció del càncer de mama

Contenidors de vidre rosa per conscienciar sobre el càncer de mama
Contenidors de vidre rosa per conscienciar sobre el càncer de mama | AjM
Redacció
21 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 16:09h
Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre, encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya, posa en marxa per cinquè any consecutiu, la campanya Recicla vidre per elles. Una iniciativa que té per objectiu mobilitzar als ciutadans per reciclar envasos de vidre per cuidar el medi ambient i contribuir d'aquesta manera amb una causa solidària: la prevenció del càncer de mama.

Amb aquest motiu i coincidint amb la celebració del Dia Mundial del càncer de mama (19 d'octubre), s'han instal·lat a la plaça de Crist Rei de Manresa dos iglús roses que es mantindran durant unes setmanes en aquest espai cèntric de la ciutat.

Ecovidrio transformarà els envasos de vidre dipositats als contenidors en una donació a la Fundació Sandra Ibarra de Solidaritat enfront del càncer.

En aquesta ocasió, la campanya s'ha estès per més de 140 ciutats de tot l'Estat com Madrid, València, Sevilla, Bilbao, Valladolid, Pamplona, Logroño, Saragossa, Las Palmas de Gran Canaria o Santiago de Compostela, amb la finalitat de sensibilitzar a un major nombre de ciutadans. Així doncs, Ecovidrio ha instal·lat més de 370 contenidors roses per tot el país. A més, l'entitat ha comptat amb Sandra Ibarra, Presidenta de la Fundació que porta el seu nom, com a ambaixadora del projecte.

Com a símbol de la conscienciació i solidaritat amb el càncer de mama, Agatha Ruiz de la Prada ha dissenyat un miniglú especial per a l'ocasió, on es destaca el lema de la Fundació Sandra Ibarra: Plens de Vida. El miniglú es podrà adquirir a través de la web Miniglú.es, i els beneficis es destinaran a la Fundació Sandra Ibarra per contribuir a la prevenció i investigació del càncer.

Dades del reciclatge de vidre a Manresa

Segons les últimes dades relatives a 2019, els habitants de Manresa varen reciclar un total de 1.377,44 tones d'envasos de vidre, el que suposa que cada habitant va reciclar una mitjana de 18 kg.

Respecte a la taxa de contenidors, Manresa es situa en una mitjana de 335 habitants per contenidor, comptant amb un total de 242 iglús pels residus d'envasos de vidre instal·lats.