L'acusada de matar la seva parella al carrer del Cós el 2018 afirma que se'l va trobar malferit i no va poder fer res

La fiscalia manté la petició de 21 anys de presó per un delicte d'assassinat dolós i amb l'agreujant de parentesc

L'acusada i el seu lletrat durant el judici
L'acusada i el seu lletrat durant el judici | Gemma Aleman
Redacció
21 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 15:15h
La dona acusada de matar la seva parella el 2018 al carrer del Cós de Manresa ha negat que acabés amb la vida del seu company clavant-li 16 ganivetades i ha assegurat que se'l va trobar "malferit" quan va tornar a casa i no va poder fer res. Tot i això, durant la seva declaració aquest dimecres a l'Audiència de Barcelona, Alicia R.R. ha reconegut que tampoc va trucar a l'ambulància.

La fiscalia manté la petició de 21 anys de presó per un delicte d'assassinat dolós i amb l'agreujant de parentesc. La defensa demana l'absolució i, en cas d'homicidi o assassinat, exigeix que es retiri l'agreujant de parentesc i es tingui en compte, com atenuant, que estava sota els efectes de la droga.

El judici, que va arrencar divendres passat, ha acabat aquest dimecres, jornada en la qual ha declarat l'acusada, Alícia RR, durant gairebé dues hores. A preguntes del Ministeri Fiscal, la dona ha assegurat que quan va tornar a la llar, després d'anar a compra cocaïna, l'home es trobava malferit a terra. "Era viu, amb un ganivet clavat", ha dit.

Alícia RR ha negat que fossin parella, si no que ha assegurat que "el cuidava", a diferència del que anteriorment havien declarat els veïns i de les notes amb connotacions sexuals, que s'haurien enviat víctima i acusada, i que es van trobar a la llar. També que aquella mateixa jornada s'havien discutit, com han declarat els veïns, però que "mai" van arribar a les mans.

L'acusada ha reconegut que la nit dels fets, en trobar-se la porta oberta i l'home malferit, va enviar un missatge a la seva exparella on deia "l'he matat", per un "error" del corrector i que en realitat era un "l'han matat" i que ho feia per demanar-li ajuda. També que va fregar el terra "per moure'l" direcció al lavabo, on volia "tapar-li les ferides". "Però no me'n vaig sortir", ha dit.

L'endemà l'acusada va dir a l'exparella que tot havia estat "una broma" i que l'home era viu. Ella, però, va explicar els fets a la policia. La dona va ser arrestada aquella mateixa tarda, en les proximitats de la llar, després que la policia trobés el cadàver.

La dona ha acusat els seus veïns de voler-la "enfonsar" i ha negat les reiterades discussions que han denunciat els veïns, testimonis al judici, i que l'han qualificat d'una persona "agressiva".

21 anys de presó

La fiscalia l'acusa d'un delicte d'assassinat dolós i amb l'agreujant de parentesc, pel que demana per a ella 21 anys de presó. Per contra, la defensa demana l'absolució de l'acusada i, en el cas que sigui declarada culpable, per homicidi o per assassinat, ho sigui sense l'agreujant de parentesc i amb l'atenuant que havia consumit drogues, fet que reduiria els anys de presó.

Demà, dijous, la magistrada entregarà l'objecte de veredicte al jurat perquè deliberin sobre si és culpable o innocent.