CCOO porta Cal Moliné a Treball per contractar obradors d'ETT mentre té els titulars en ERTO

El sindicat també ha exposat que, al no tenir comitè, l'empresa estava obligada a comunicar-los l'expedient temporal

Cal Moliné del passeig Pere III a l'altura de Crist Rei
Cal Moliné del passeig Pere III a l'altura de Crist Rei | Aina Font Torra
21 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 15:19h
CCOO ha denunciat a Inspecció de Treball la cadena de forns bagenca Cal Moliné per haver contractat dos treballadors d'una Empresa de Treball Temporal (ETT) per cobrir dues places en l'obrador de forn i pastisseria de les quals els seus treballadors habituals es troben en Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) des de la declaració de les mesures excepcionals per la pandèmia de la Covid-19, a mitjans de març. A més a més, segons assegura el sindicat, aquests treballadors d'ETT fan hores extraordinàries per sobre del seu horari de contractació.

El secretari general de CCOO d'Indústria del Vallès Occidental i de la Catalunya Central, Josep Rueda, ha explicat a NacióManresa que el cas els va arribar el passat mes de setembre i des d'un primer moment la seva voluntat va ser la reincorporació dels dos treballadors al seu lloc de treball habitual. "La comunicació la vàrem fer a través de la gestoria de l'empresa -continua- però l'única resposta que vàrem rebre és que poc després de demanar la seva reincorporació, la direcció els va comunicat que els renovaven l'ERTO". Després d'això, han decidit portar-ho a Inspecció de Treball.

CCOO ha afegit, també, a la denúncia a Treball que Cal Moliné, que no té comitè d'empresa, no va comunicar l'ERTO dels dos treballadors a cap dels dos sindicats majoritaris, com marca la norma en aquests casos. "Sembla increïble que un negoci que no ha tancat ni un dia durant el confinament i que, per tant, manté els seus ingressos, s'aculli als ERTO sense cap necessitat objectiva i que no els comuniqui a ningú", exposa Rueda.

Amb aquesta mesura, segueix Rueda, "l'empresa no només vulnera els drets dels dos treballadors, sinó que a més, comet frau contra la Seguretat Social, que cobra una quota reduïda i el SEPE, que paga els sous dels treballadors".