El risc de rebrot a Manresa s'enfila fins als 600 punts, un índex al que no s'arribava des del 25 de març

A tot el Bages, l'índex arriba als 483 punts, que tampoc no es vivia a nivell comarcal des de la cresta de la primera onada

Gent passejant a la plana de l'Om de Manresa
Gent passejant a la plana de l'Om de Manresa | Pere Fontanals
21 d'octubre del 2020
Actualitzat a la 13:27h
El risc de rebrot a Manresa i al Bages s'ha disparat aquest dimecres segons els índexs que ofereix diàriament el Departament de Salut i s'ha situat en registres que no es vivien des de la cresta de la primera onada de contagis de coronavirus, a finals de març.

El risc de rebrot a Manresa s'ha situat en els 600.88 punts, gairebé 100 més que dimarts (+97,18), i s'enfila a un índex que no es veia a la capital del Bages des del 25 de març, en plena cresta de la primera onada de contagis de coronavirus. La velocitat de propagació a la ciutat segueix estable, tot i que alta, amb un Rt de 1,57. Per una altra part, el percentatge de positius respecte dels testos fets (PCR/TA) és del 10,56%.

El risc de rebrot al conjunt del Bages és més baix, 482,67 punts, però igualment suposa el més alt des del 26 de març. En aquest últim dia, l'índex comarcal ha crescut 50,71 punts. La velocitat de propagació a la comarca segueix estable, tot i que alta, amb un Rt de 1,63. Finalment, el percentatge de positius respecte dels testos fets (PCR/TA) és del 10,56%.

Al Moianès, el risc de rebrot també s'ha disparat aquests darrers dos dies i actualment és de 369,9, que suposen 99,31 punts més que dimarts. El Moianès havia viscut índexs similars durant el mes de setembre, tot i que a mitjans d'octubre havia situat el risc de rebrot en franges moderades, per sota dels 70 punts. La velocitat de contagi en aquesta comarca és significativament més alta que al Bages amb un Rt de 2,24, i el percentatge de positius en els testos fets (PCR/TA) és del 9,94%.