Acció Sindical Bages exigeix la readmissió d'un treballador de Grup Llobet acomiadat per estar de baixa

Anuncien una primera mobilització aquest divendres davant del supermercat de Crist Rei

La mobilització es farà davant del Llobet de Crist Rei
La mobilització es farà davant del Llobet de Crist Rei | Aina Font Torra
Redacció
21 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 15:04h
Acció Sindical Bages ha denunciat que el passat mes de setembre el Grup Llobet va acomiadar un treballador estant de baixa. El sindicat anuncia la convocatòria d'una primera mobilització amb l'objectiu de rebutjar aquest acomiadament, que consideren un "abús de la patronal", així com per exigir la seva readmissió.

Des del sindicat relaten que el treballador formava part de l'empresa des del 2017 i que el desembre de 2019 va patir un accident que el va incapacitar temporalment. "El nostre company va ser pressionat perquè no agafés la baixa i seguís treballant", expliquen des de l'organització. "No van tenir en compte la contraindicació mèdica ni el dolor que li causava la lesió".

El treballador va acceptar continuar en el seu lloc de feina, ja que "la pressió que va rebre per part del Grup Llobet va ser molt forta", segons denuncien des del sindicat. Això va provocar que la lesió s'agreugés i que el gener de 2020  -un mes després que es produís l'accident- el treballador agafés la baixa laboral, seguint tots els passos corresponents i acreditant, així, la incapacitat temporal. Des del sindicat remarquen que el treballador estava pendent d'una intervenció quirúrgica a causa de la lesió, que es va ajornar per motius mèdics. Nou mesos més tard de la comunicació de la baixa a l'empresa, el treballador ha estat acomiadat del Grup Llobet.

"L'empresa ha creat un pretext artificial per l'acomiadament, però nosaltres veiem clarament com aquest té una relació directa amb la situació d'incapacitat temporal en la que es troba el nostre company" afirmen des del sindicat. Per aquest motiu, reclamen la nul·litat de l'acomiadament i exigeixen la readmissió del treballador.

L'acomiadament ha estat impugnat als jutjats per Acció Sindical Bages, que inicia així una lluita que pretén tant lluitar per la readmissió del treballador com "denunciar la vulneració dels seus drets fonamentals" per part del Grup Llobet. És per això que anuncien aquesta primera mobilització el divendres 23 d'octubre a la plaça de Crist Rei -davant del supermercat del Grup Llobet– a les 18.30h.

Amb aquesta convocatòria volen mostrar el seu suport cap al treballador acomiadat i exigir la seva readmissió. També tenen com a objectiu denunciar que "els acomiadaments estant de baixa suposen un abús per part de la patronal", fet pel qual mostren la voluntat d'assenyalar públicament al Grup Llobet. El sindicat també fa una crida als treballadors de la comarca a acompanyar-los en aquesta primera mobilització i "organitzar-se als llocs de feina per fer front a la patronal i als seus abusos constants".