Castellnou continua el cicle «2001, el paisatge que som» amb Xavier Melloni i Natxo Tarrés

El pensador jesuïta i el músic de l'"agro-cultura" treballaran dissabte la premissa "Tots els llocs són el centre del món"

El pensador jesuïta Xavier Melloni serà a Castellnou dissabte
El pensador jesuïta Xavier Melloni serà a Castellnou dissabte | Arxiu
Redacció
20 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 11:28h
El cicle 2001, el paisatge que som continuarà el proper dissabte a Castellnou de Bages amb el jesuïta, antropòleg i teòleg Xavier Melloni, i amb el músic de l'agro-cultura Natxo Tarrés, que posaran reflexió i música a la premissa "Tots els llocs són el centre del món". Aquesta segona jornada del cicle tindrà lloc al nucli històric de Castellnou a partir de les 5 de la tarda.

En la darrera sessió del cicle, el filòsof Jordi Pigem va apel·lar a la necessitat de fer un treball interior per a la gestió de la incertesa en què ens trobem immersos. També reivindicava la necessitat de tenir cura de la comunitat, posicionant-nos millor a l'hora d'afrontar-la i fer robust l'apoderament individual i col·lectiu.

Amb en Xavier Melloni, es tornaran a explorar els paisatges que configuren la nostra quotidianitat i els intangibles que els fan vius i habitables. Cal posar en el centre els valors que els són intrínsecs per, tal i com el ponent postula, "convertir el que podrien ser simples espais en llocs enriquits amb esdeveniments veritablement humans". Convertir els termes municipals en pobles, el padró d'habitants en comunitat. Cadascun dels racons dels carrers, dels boscos, dels sembrats, dels soleis i de les obagues en el centre del món. En llocs per crear.

Natxo Tarrés ens parlarà de la seva experiència artística però també vital. Músic de l'agro-cultura, oferirà un petit repertori de cançons que l'han acompanyat com a membre del grup Gossos o en solitari. Estudiós de la interacció de la música en les persones, el seu treball explora la transformació social a partir de l'individu i de la recerca d'una mirada interior. Col·labora des de fa més de 10 anys en projectes relacionats amb la sostenibilitat i el canvi de paradigma en iniciatives públiques, on destaca la coordinació en l'àmbit de cultura del Pla nacional de valors, i privades. És president de Irehom, un projecte vital col·lectiu en què, han trobat un espai on validar i experimentar la disrupció del model.