L'Ajuntament tempteja l'Alberg o pensions per reallotjar els joves ocupes del carrer Ignasi Balcells

El tema s'estudiarà de forma individualitzada des de la Generalitat en coordinació amb el consistori

Concentració, aquest dilluns al matí, davant l'edifici ocupat
Concentració, aquest dilluns al matí, davant l'edifici ocupat | Pere Fontanals
19 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 20:06h
Dotze dels quinze joves que ocupen els pisos de l'edifici del carrer Ignasi Balcells, 15, de Manresa i que divendres van rebre una notificació de l'Ajuntament perquè l'abandonessin en tres dies degut a que "no reuneixen les condicions per viure-hi", es podrien allotjar a l'Alberg de Manresa, en pensions o, donat el cas, en una habitació del pis d'un particular que els oferís aquesta possibilitat, segons la conversa que han mantingut aquest dilluns amb tècniques de l'Espai Jove de l'Ajuntament de Manresa.

A més, a diferència del que va passar amb els joves desallotjats al carrer del Cós i al carrer Hospital, aquest reallotjament es faria sense una data límit i es mantindria, al menys, mentre duri l'hivern. Els altres tres inquilins, que són majors de 25 anys, haurien de seguir un altre circuit directament a través de Serveis Socials de l'Ajuntament.

Tot plegat, però, segons han explicat les dues part a NacióManresa, la situació queda pendent d'una propera reunió aquest dimecres, en que els joves han de donar la seva resposta, i també dels informes individualitzats de cada cas que doni la Gestora de Casos, que formen Ajuntament i Generalitat. La Generalitat té ara la informació de cadascun dels casos i estudiarà possibilitats i solucions a cada cas. El fet que la major part d'aquests joves es trobin en diversos graus de formació, ha ajudat a prendre aquesta decisió.

A més, l'Espai Jove ha ofert la possibilitat d'ajudar a accelerar els tràmits d'aquells joves que tenen la sol·licitud de NIE (Número d'Identificació d'Estranger) avançada, però també hi ha l'altre grup de joves que van finalitzar la seva etapa de tutela com a menors en un centre d'acollida, i que no tenen cap paper.

Mentrestant, els joves poden continuar vivint al carrer Ignasi Balcells, però des de l'Ajuntament els insten a prendre una decisió sense demora. Aquest dilluns al matí ha tingut lloc una concentració de persones davant l'habitatge en contra del seu desnonament.