Castellbell finalitza la primera fase de les obres de rehabilitació de l’església de La Bauma

L'Ajuntament vol continuar amb el projecte de rehabilitació per assegurar la conservació d'aquest edifici modernista

Església de la Bauma
Església de la Bauma | AjCbiV
Redacció
19 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 20:16h
La primera fase de les obres de rehabilitació de l'església de La Bauma de Castellbell i el Vilar ha arribat a la fi. Els treballs, que formen part d'un pla de reforma integral del temple, s'han centrat en la coberta i les façanes. L'Ajuntament del municipi té previst continuar amb el projecte de rehabilitació per tal d'assegurar la conservació d'aquest edifici modernista d'alt interès arquitectònic i condicionar-lo per desenvolupar-hi un programa d'activitats culturals.

El consistori s'ha acollit a la convocatòria de la Generalitat de Catalunya que finança part de les obres de rehabilitació d'edificis d'interès arquitectònic d'arreu del país. Castellbell i el Vilar ha presentat la documentació per aconseguir finançament per fer realitat la segona fase d'obres de l'església, declarat Bé Cultural d'Interès Local.

Detall del projecte

La documentació que ha preparat l'Ajuntament inclou actuar en la rehabilitació de la torrassa, el rosetó, l'interior i les façanes de l'església, refer el mur de contenció i rehabilitar els vitralls. L'Ajuntament calcula que aquesta actuació té un cost de 298.000 euros, i el màxim que donaria la Generalitat són 200.000 euros, tot i que en una reunió d'aquest dilluns, el director dels Serveis Territorials de Cultura a la Catalunya Central, Lluís Serarols, ha advertit l'Ajuntament que "és un mal moment econòmic per invertir grans quantitats a aquestes obres".

D'altra banda, el consistori treballa també per aconseguir una ampliació de la cessió d'ús de l'església per part del Bisbat de Vic per a 25 anys més.