Rius

Castellbell demana finançament a l'ACA per pal·liar la problemàtica de les crescudes del Llobregat

El consistori demana ajut per retirar la vegetació i construir una escullera

per Redacció , 19 d'octubre de 2020 a les 15:00 |
El Llobregat, des del pont de la Fàbrica de la Bauma | Pere Fontanals
Tenint en compte la problemàtica que pateix Castellbell i el Vilar en relació a les crescudes del riu quan hi ha temporal i el conseqüent cost de les actuacions de reparació i manteniment, l'Ajuntament s'ha presentat a la convocatòria de subvencions de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per aconseguir finançament per portar a terme dues accions.

Manteniment


Per una banda, s'ha acollit a la línia de subvencions de manteniment i conservació de lleres-conques internes. L'objectiu és retirar la vegetació que pugui obstaculitzar el pas de l'aigua per la seva excessiva densitat, eradicar la vegetació invasora i  retirar els arbres morts o de brancatge excessiu mitjançant una poda. L'actuació es preveu en una superfície de 59.000 metres quadrats i 1'25 quilòmetres de longitud. El cost de l'acció és de prop de 105.OOO euros.

Protecció


El consistori també opta a la línia d'actuacions de protecció d'avingudes en zona urbana de conques internes. La intenció és poder construir una escullera per millorar la seguretat del tram del riu Llobregat al seu pas per La Bauma. El cost de l'obra és de 330.890 euros. Es demana una subvenció del 80% del cost. L'ACA ja va actuar en aquest tram del riu després del pas del temporal Gloria.

 

Participació