Òmnium Bages-Moianès lliura els Premis Sambori 2020 i presenta la convocatòria de 2021

Les guanyadores han estat Laia Vives Pereira, Íngrid Manubens Torrades i Íngrid Rodríguez Chavarría

Les tres guardonades amb els Premis Sambori 2020
Les tres guardonades amb els Premis Sambori 2020 | Òmnium
Redacció
19 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 11:05h
Divendres passat va tenir lloc a l'Espai Òmnium de Manresa el lliurament dels guardons dels XIV Premi Sambori Òmnium corresponent a la fase territorial i als premiats de les comarques del Bages i el Moianès.

Enguany les alumnes premiades en la fase territorial han estat:

- Laia Vives Pereira (cicle inicial de primària) per la narració titulada La Beluga i el cavallet de mar de l'Escola l'Olivar de Castellnou de Bages
- Íngrid Manubens Torrades (cicle inicial de primària) per la narració titulada Mar, la sirena diferent de l'Escola l'Olivar de Castellnou de Bages
- Íngrid Rodríguez Chavarría, Tot té un final (segon cicle de secundària) de l'Escola Diocesana de Navàs.

Aquest acte de lliurament del Premi Sambori 2020 s'hauria d'haver efectuat el passat mes de març, en el transcurs d'una festa literària a Berga, amb presència de tots els nois i noies premiats dins la demarcació territorial integrada per les comarques centrals de Bages, Moianès, Solsonès i Berguedà.

Pel que fa al veredicte nacional, que s'hauria hagut de donar a conèixer a Barcelona el passat mes de juny, encara no s'ha fet públic, tot esperant de poder-lo publicitar properament en unes circumstàncies més idònies.

Per una altra part ja s'ha posat en marxa el XV Premi Sambori Òmnium 2021, les bases del qual es podran consultar al web d'Òmnium Cultural i seran trameses, com és habitual, a tots els centres escolars de Catalunya, Andorra, Catalunya Nord i la Franja. Els originals, de temàtica lliure, cal enviar-los a sambori.omnium.cat, fins el 12 de febrer de 2021.

El Premi Sambori és un premi escolar de narrativa que té per objectiu promoure l'ús literari del català tant a primària com a secundària.