Coloma Bertran presenta nou disc amb Arnau Tordera, Carles Belda, Sanjosex i Gemma Humet

La violinista i els seus col·laboradors han actuat aquest dissabte a la Fira Mediterrània

Arnau Tordera i Coloma Bertran al concert de la Fira Mediterrània
Arnau Tordera i Coloma Bertran al concert de la Fira Mediterrània | Àlex Gómez Ribera
18 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 9:33h
La violinista Coloma Bertran ha presentat aquest dissabte el seu nou treball Nocturns i diamants a la Fira Mediterrània. Aquest nou disc ha comptat amb la col·laboració d'algunes de les veus més conegudes del panorama musical català i aquest dissabte a la nit han estat en directe al Teatre Conservatori per acompanyar a l'autora del disc. Cantants com Arnau Tordera, Ju, Carles Belda, Sanjosex o Gemma Humet han fet, al llarg del concert, duets de luxe amb Bertran.

La calma i la intimitat són els principals conceptes que defineixen les cançons d'aquest disc, un treball que té molt a veure amb el moment vital que viu actualment Coloma Bertran, l'artista és mare de dues filles petites, la més gran de quatre anys. Aquesta maternitat ha fet que la infantesa tingui un protagonisme destacat en les cançons del disc tot i que aquest no està dirigit als nens. Un dels signes d'aquesta relació estreta entre la infantesa i el disc s'ha reflectit en la peça Cançó de Bressol, feta a partir d'un poema de Victor Sunyol, i que ha comptat amb la veu de Carles Belda. Un altre exemple ha estat una altra cançó de bressol interpretada amb Gemma Humet i que, en aquest cas, s'ha fet a partir d'un poema de Jaume Coll.

La infantesa també ha estat present en la peça Som els infants, interpretada per Guillem Soler i la seva alumna, Dia Sañé, la composició ha musicat un text que la violinista va encarregar a Víctor Sunyol i on volia que es parlés dels drets del infants. En continuïtat amb el moment vital que viu com a mare, Bertran ha explicat durant el concert que el disc conté moltes parts amb pizzicato, aquest so, fet amb el pinçament de les cordes del violí, transmet més calma però sobretot li permetia assajar les cançons fent menys soroll mentre les seves filles dormien.

Totes les composicions del disc Nocturn i diamants són de creació pròpia excepte una, es tracta de Homenatge a Teresa una de les cançons més conegudes d'Ovidi Montllor, la violinista ha versionat aquesta peça amb col·laboració de Sanjosex que hi ha posat la veu.

El cartell de col·laboracions també ha comptat amb Arnau Tordera, cantant del grup Obeses, que ha posat veu a Avui que el sol ens ha sorprès ben alt composada a partir d'un poema de Jaume Coll. La cantant Ju amb les teories poètiques de Víctor Sunyol ha estat un altre dels noms que han participat en un concert on la cançó cantada ha estat la gran protagonista però on també hi ha hagut lloc per la interpretació de peces que Coloma Bertran ha concebut per ser interpretades només per a violí, una d'aquestes peces, dedicada a la seva filla Anna, ha estat la que ha tancat el concert d'aquesta nit.