El BAXI Manresa manté el cent per cent fora de casa (100-102)

Els bagencs derroten l'Urbas Fuenlabrada en un partit molt treballat

Martynas Sajus ha estat un dels destacats del BAXI Manresa
Martynas Sajus ha estat un dels destacats del BAXI Manresa | A. Pacheco
17 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 20:56h
El BAXI Manresa continua amb la seva immaculada ratxa lluny del Nou Congost. En un partit que ha tingut de tot, els de Pedro Martínez han derrotat l'Urbas Fuenlabrada. Una bona sortida a la primera part, un gran parcial entre el final del tercer quart i l'inici del darrer i l'aparició de diversos jugadors s'han combinat amb moments de més dubte com al tram final quan el partit semblava sentenciat. Els locals s'han basat amb Melo Trimble i, sobretot, Marc Garcia, autor de 33 punts. Al cantó manresà, el jugador més valorat ha estat Eulis Báez. El dominicà és d'aquells jugadors que fa més feina invisible que visible. I la visible ja és molt valuosa. Però la victòria no s'entén sense les assistències de Dani Pérez, els triples de Jonathan Tabu i la lluita dins la pintura d'Scott Eatherton i Martynas Sajus. Seth Hinrichs ha estat discret però ha aparegut a les dues accions definitives. En resum, una victòria coral.

Dani Pérez, Makay Mason, Juan Pablo Vaulet, Eulis Báez i Scott Eatherton han format el cinc inicial del BAXI Manresa. L'Urbas Fuenlabrada ha sortit amb Melo Trimble, Obi Omegano, Christian Eyenga, Sene-Sander Vene i Osas Ehigiator. Els primers minuts han estat fidels al BAXI Manresa de fora de casa. Bones posicions, domini al rebot i rendiment en defensa. I a diferència d'altre dies, cap dels jugadors imports per a Pedro Martínez es carregava ràpidament de personals. Mason posava el 0-7 quan encara no es portaven tres minuts. L'Urbas Fuenlabrada intentava reaccionar i gairebé ho aconseguia coincidint amb el dèbit de Shevon Thompson. Però entre el mestratge de Pérez en la direcció i l'encert d'Eatherton el BAXI Manresa es mantenia ferm al davant. El base feia una excel·lent assistència a Martynas Sajus abans de ser substituït per Jonathan Tabu. El belga provava el seu canell des de la línia de tres (12-19, minut 7). Paco Garcia, tècnic local, demanava temps mort. L'Urbas Fuenlabrada intentava una segona reacció capitalitzada per Thompson. Insuficient per impedir que els manresans dominessin el primer quart (23-28).

Marc Garcia volia emular la seva actuació de la temporada passada. L'exManresa ha sumat vuit punts en menys de dos minuts per equilibrar el partit (33-33, minut 13). La primera part l'acabaria amb disset. Trimble ha començat a marcar el ritme i ha donat les primeres rendes al seu equip. El BAXI Manresa es mantenia gràcies les accions de Mason i Báez. Amb tot, les sensacions no eren tan bones com als primers deu minuts. Pedro Martínez decidia reunir els seus jugadors. La reacció no ha arribat i l'Urbas Fuenlabrada aconseguia arribar al descans amb avantatge (51-46).

Un parcial de 0-6 semblava tornar el partit als paràmetres inicials. Trimble ho volia impedir. El base local volia marcar el ritme. Com ho volia fer Pérez al cantó del BAXI Manresa. El resultat ha estat un intercanvi de cistelles que no afavoria ningú. Pedro Martínez ha demanat als àrbitres usar l'instant replay al considerar que Marc Garcia havia comès una antiesportiva sobre Jou. El tècnic ha aconseguit el seu objectiu. Curiosament, després d'aquesta sanció els locals han intensificat la seva defensa i han aconseguit tres taps gairebé consecutius. Els madrilenys han arribat a gaudir de sis punts al seu favor. Amb homes com Jou, Tabu i Sajus, el BAXI Manresa ha capgirat la situació amb un parcial de 0-10 (68-72, minut 30).

Tabu ha ampliat el parcial dins el període definitiu. Vaulet, també per completar un 0-15. El BAXI Manresa aconseguia el seu màxim avantatge (68-77, minut 32). Nou punts no són mai una renda definitiva. I menys quan l'Urbas Fuenlabrada ha tornat a sumar triples. Però en aquesta ocasió els manresans no quedaven enrere i no aturaven la seva producció ofensiva. La distància oscil·lava entre els sis i els nou punts (84-93, minut 36). Amb els dos equips ja en bonus. L'Urbas Fuenlabrada feia els últims intents per sumar la primera victòria a la lliga Endesa. Báez sumava de tres per aconseguir un nou màxim avantatge (88-98, minut 38). El partit no estava tancat. Dues bones accions locals els feien creure que la remuntada era possible. El tram final s'assemblava al de Màlaga fa dues jornades. I Marc Garcia ha tornat a aparèixer. L'escorta seguia sumant al seu compte particular per empatar a 100 a manca de 35 segons. Seth Hinrichs no fallava des del tir lliure a manca de 15 segons. L'Urbas Fuenlabrada ha tingut el darrer atac. Novament Hinrichs ha estat clau. El pivot ha taponat al moment clau. La pilota ha arribat a Pérez que ha llançat la pilota pensant que quedava menys temps. Marc Garcia ha tingut una darrera opció ja a la desesperada que ha picat al ferro. Tres de tres, lluny del Nou Congost (100-102).

Incidències: Fernando Calatrava, Juan de Dios Oyón i David Sánchez Benito han estat els àrbitres del partit. Marc Peñarroya ha estat descartat un cop Jonathan Tabu ha superat els seus problemes de canell. El manresà de l'Urbas Fuenlabrada Marc Garcia ha jugat el seu partit número cent a l'ACB.