El circ porta la música de cobla cap a nous camins

La Cobla Sant Jordi i l'Ateneu 9 Barris s'han fusionat a la Fira Mediterrània

L'Anònima ha acollit l'espectacle de la Cobla Sant Jordi i l’Ateneu 9 Barris
L'Anònima ha acollit l'espectacle de la Cobla Sant Jordi i l’Ateneu 9 Barris | Àlex Gómez Ribera
17 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 19:43h
Els espectacles presentats a la Fira Mediterrània giren de manera gairebé constant al voltant de la fusió entra tradició i modernitat i la barreja entre disciplines. Un nou exemple d'aquest esperit n'ha estat la representació, aquest dissabte, del muntatge Circ & Cobla a l'Anònima, protagonitzat per la Cobla Sant Jordi i l'Ateneu 9 Barris.

Les dues formacions s'han posat una al servei de l'altra, la Cobla Sant Jordi ha aportat la seva àmplia experiència en música de cobla i l'Ateneu 9 Barris, un espai de creació i suport al circ contemporani, ha aportat l'experiència dels seus membres per representar les diferents disciplines del circ.

El muntatge ha estat una nova ocasió per mostrar que la música de cobla pot anar més enllà dels seus àmbits habituals com, per exemple, la interpretació de sardanes i fer un molt bon paper en registres diferents. L'espectacle s'ha fet a l'interior de la nau de l'Anònima, al fons de l'escenari s'hi ha situat la Cobla Sant Jordi i la part davantera ha estat ocupada per les exhibicions que han fet els membres de l'Ateneu 9 Barris. Els artistes de circ han fet diferents actuacions amb acrobàcies o fent diferents accions amb la veu, malabars o pilotes, tot plegat s'ha sincronitzat amb la música que la Cobla Sant Jordi ha anat interpretant en diferents moments de l'espectacle. Els músics han aportat a l'espectacle melodies contemporànies, però també han jugat amb una peça tradicional, l'emblemàtica sardana La Santa Espina, reversionada amb nous ritmes més actuals.

Tot i repartir-se l'espai d'escenari les dues formacions han anat interaccionant cada vegada més entre elles, els artistes de circ han anat fent diferents accions entre la formació de músics, d'altra banda algun dels integrants de la Cobla també ha participat en les actuacions de circ. Finalment els músics de la Cobla Sant Jordi han abandonat els seus llocs i, tot tocant els seus instruments, s'han barrejat amb la resta d'integrants de l'espectacle fent un punt i final de l'espectacle conjunt. El públic que ha omplert l'Anònima ha recompensat aquesta fusió entre cobla i circ dret i fent un intens aplaudiment.