Fira Mediterrània

Folklore asturià passat pel filtre de Rodrigo Cuevas i Raül Refree a la Fira Mediterrània

Els dos artistes presenten "Labores", una adaptació en escena de "Manual de Cortejo", l'últim disc del músic d'Astúries

per Redacció, 17 d'octubre de 2020 a les 11:36 |
Rodrigo Cuevas i Raül Refree a l'escenari del Kursaal | Estefania Escolà
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 d'octubre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'asturià Rodrigo Cuevas i el català Raül Refree es van conèixer en la producció de l'últim disc de Cuevas, Manual de Cortejo, que es va presentar a finals d'any. Tots dos van estar d'acord que calia fer una posada en escena del disc, i d'aquí neix Labores, un espectacle que s'ha estrenat aquest divendres a la Fira Mediterrània i que porta aquest nom en honor a les feines rurals d'Astúries. Cuevas i Refree volen que l'espectacle sigui "la continuació de Manual de Cortejo", però també incorporen nous temes que van recollir en un viatge per l'Astúries rural. L'espectacle posa en escena el folklore asturià, però en diàleg amb la modernitat. De fet, aquesta és l'essència de Cuevas, que es defineix a sí mateix com 'agitador folklòric'.

Un teatre Kursaal de Manresa ple al 50% per assistir a Labores, una de les estrenes absolutes que presenta la Fira Mediterrània en la seva 23a edició. El certamen ha hagut de reduir el nombre d'espectadors i actuacions, distribuïdes en sis dies per garantir les mesures de seguretat. A més, la mascareta és obligatòria en tots els espectacles, es respecta la distància en les cues d'entrada i l'organització facilita gel per netejar-se les mans. En total, hi participaran 56 companyies que faran 46 espectacles en viu, a 13 espais diferents.
 

Participació