ple sant fruitós

Gresca entre Gent fent Poble i govern al ple de Sant Fruitós per la regulació de les plaques solars

El grup de l'oposició ha demanar que s'ajornés la seva aprovació ja que els havien passat la documentació només 5 hores abans de la sessió

per Redacció , 16 d'octubre de 2020 a les 21:29 |
Els regidors de Gent fent Poble fora de la sala de plens | GfP
El ple de l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, celebrat aquest dijous 15 d'octubre, ha aprovat iniciar la modificació del Pla General d'Ordenació per tal de regular les instal·lacions de producció d'energia elèctrica al municipi, principalment plaques solars. Aquesta decisió, aprovada amb els vots favorables del govern municipal, té la voluntat de poder regular des del mateix municipi les zones on es poden implantar aquests tipus d'instal·lacions d'una forma ordenada i respectant l'entorn natural i paisatgístic. 

La modificació de la Llei d'Urbanisme permet facilitar la implantació d'aquest tipus d'instal·lacions. El dictamen pretén regular que aquestes noves infraestructures s'implantin al territori, però sempre respectant els espais de valor paisatgístic i preservant els terrenys de conreu.


Aquest punt de l'ordre del dia, va tenir el seu moment de tensió amb el grup de l'oposició Gent fent Poble, que va denunciar que havia rebut l'expedient només 5 hores abans del ple i que sol·licitava que s'ajornés la seva aprovació a un ple en el futur, ja que era molt dens i no l'havien pogut estudiar. Davant la negativa del govern a ajornar la seva aprovació, els regidors de Gent fent Poble van sortir de la sala de plens durant el seu debat.

En polítiques mediambientals, la totalitat del ple ha aprovat l'adhesió del municipi, com a membre constitutiu, a l'Associació de Municipis i Entitats per l'Energia Pública que té per objectiu difondre i promoure la titularitat, la propietat i la gestió públiques de les xarxes de distribució d'energia elèctrica i alhora donar suport als municipis que vulguin encaminar-se cap aquesta fita per impulsar una transició a un model energètic just, democràtic i sostenible.


En aquest mateix ple, la totalitat dels regidors presents han votat favorablement a la resolució per conveni administratiu dels recursos contenciosos interposats entre els ajuntaments de Sant Fruitós de Bages i Manresa en qüestions relatives a la zona del Parc Tecnològic del Bages. L'aprovació d'aquest nou conveni entre els dos consistoris, tira enrere els litigis pendents i permetrà treballar els acords per la via administrativa.

També s'ha acatat una resolució judicial del TSJ relativa a la delimitació del terme entre Sant Fruitós de Bages i Manresa, a la zona dels terrenys dels presseguers, contrària al recurs presentat pel consistori santfruitosenc.

Pel que fa a polítiques d'habitatges, el ple ha aprovat, per unanimitat, iniciar els tràmits per incloure Sant Fruitós de Bages dins l'àrea de mercat d'habitatge tens, per tal de poder contenir els preus dels contractes d'arrendament. Aquesta nova llei, que s'aplica de forma directa als 60 municipis catalans que tenen més de 20.000 habitants, rebaixa i congela el preu dels nous contractes de lloguer en zones amb alta demanda d'habitatge. 

En l'apartat de mocions, s'ha aprovat la moció presentada pels grups municipals d'ERC, JxSF i GFP en resposta a la inhabilitació del President de la Generalitat Quim Torra amb l'abstenció dels dos regidors del PSC.

 

Participació