L'escriptor Rafel Nadal protagonitza la tertúlia del Club de Lectura de la biblioteca de Súria

Abans de l'acte, l'autor gironí va fer un recorregut pel Poble Vell, acompanyat per personal municipal

Rafel Nadal parla durant la tertúlia del Club de Lectura
Rafel Nadal parla durant la tertúlia del Club de Lectura | AjSú
Redacció
16 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 12:27h
L'escriptor Rafel Nadal va protagonitzar la tertúlia que el Club de Lectura de la Biblioteca Pública de Súria va celebrar dimecres 14 d'octubre a l'Església del Roser, un escenari inèdit per la necessitat d'aplicar mesures de protecció anti-covid. L'acte formava part del programa commemoratiu del 70è aniversari de la Biblioteca Pública surienca.

La tertúlia va estar centrada en la novel·la ‘El fill de l'italià', amb la qual l'autor gironí va guanyar el premi Ramon Llull de 2019. L'acte havia hagut de ser ajornat en dues ocasions els passat mesos de març i maig, a causa del confinament.

Rafel Nadal va explicar la gènesi de la novel·la, que neix d'un fet històric esdevingut durant la dècada dels quaranta del segle XX a Caldes de Malavella (la Selva), pocs anys després del final de la guerra civil.

L'escriptor gironí va recordar que la postguerra "va ser molt cruel" i es van silenciar molts fets de la vida personal, familiar i col·lectiva, molts dels quals van quedar en l'oblit. ‘El fill de l'italià' és un intent de recuperar un d'aquests episodis, amb la col·laboració del seu protagonista real i de la seva família.

Rafel Nadal també va elogiar l'activitat dels Clubs de Lectura com a dinamitzadors culturals a nombroses poblacions, recordant que la gènesi del llibre es troba en una tertúlia en la qual va participar com a autor.

Abans de l'acte, l'autor gironí va fer un recorregut pel Poble Vell, acompanyat pel regidor de Cultura i Via Pública de l'Ajuntament, Miquel Soliva, la bibliotecària Maria Àngels Alsina, i tècnics municipals.

La tertúlia va ser conduïda per Ramon Garcia, moderador del Club de Lectura de la Biblioteca Pública de Súria. L'organització de l'acte va anar a càrrec de la Biblioteca Pública, amb el suport de l'Ajuntament, la Institució de les Lletres Catalanes i el departament de Cultura de la Generalitat.
Arxivat a