Restauració

Bars de Manresa opten per obrir i servir des de la porta de l'establiment

Alguns, fins i tot han obert amb normalitat a l'espera del pronunciament del TSJC sobre les mesures implantades pel Govern

per Pere Fontanals , Manresa, 16 d'octubre de 2020 a les 11:43 |
Entrada al bar restaurant La Soca, amb el mostrador a la porta | Aina Font Torra
Alguns bars de Manresa han obert aquest divendres servint des de la porta cafès, esmorzars o allò que el client necessiti, en una fórmula per emportar, segons es pot veure als carrers més cèntrics de la ciutat. Alguns anuncien que serviran menús a migdia, també per emportar. Fins i tot, en alguns casos, han obert amb normalitat tot esperant el pronunciament del TSJC que ha de dictar, aquest mateix divendres, si les mesures aprovades pel Govern de la Generalitat vulneren els drets bàsics de la ciutadania.

Les cues de persones esperant per recollir els cafès a primera hora a la porta dels establiments ha estat una constant, tot i que molts altres bars han optat per no obrir directament.


Recordar que el Govern de la Generalitat va prendre una sèrie de mesures per frenar l'avenç de contagis de coronavirus davant el creixement exponencial que es dona amb tots els índexs de càlcul. Una de les mesures més dràstiques era el tancament de bars i restaurants que només podien servir menjar per emportar.

El TSJC ha de decidir si les mesures aprovades vulneren o no drets fonamentals de la ciutadania, i quines deixa en suspens, si és el cas. Presumiblement es pronunciarà aquest divendres al migdia.


La restauració de la ciutat i el Gremi d'Hoteleria i Turisme del Bages es van mostrar disconformes amb el tancament de bars i restaurants.
Altres notícies que et poden interessar

 

Participació