Ple Sant Joan

El govern de Sant Joan aprofita l'absència d'un regidor de l'oposició per pujar un 18% la quota de l'aigua

El vot de qualitat de l'alcalde tomba la balança en un ple extraordinari convocat expressament per aprovar les noves taxes

per Pere Fontanals , Sant Joan de Vilatorrada, 16 d'octubre de 2020 a les 09:15 |
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada | Arxiu
L’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada ha aprovat inicialment l’ordenança reguladora sobre la prestació del servei públic d’abastament d’aigua -la qual presta Aigües de Manresa- al municipi en un ple extraordinari convocat només per aquest punt.

La nova ordenança s'ha aprovat amb vuit vots a favor de l'equip de govern i vuit en contra dels quatre grups de l'oposició que tenien un regidor menys perquè encara no havia arribat la credencial del nou regidor de Junts després de la renúncia de Laura Vilanova. Davant l'empat, el vot de qualitat de l'alcalde ha permès aprovar un dictamen que en una situació normal no hagués prosperat.


L'aprovació de l'ordenança reguladora sobre la prestació del servei públic d'abastament d'aigua suposarà per als veïns de Sant Joan de Vilatorrada un increment de preu de la quota de servei de més del 18%, sigui quin sigui el seu tram.

L’equip de govern ha assegurat que es tracta d’un "mínim increment de 1,97 euros per trimestre" que servirà per poder realitzar tot el manteniment  de la xarxa de subministrament d’aigua i clavegueram que el municipi necessita durant els pròxims anys. A més, ha aclarit que és una taxa que "no recapta l’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada, sinó Aigües de Manresa". En aquest sentit, l'alcalde Jordi Solernou, ha explicat que la taxa "és inferior a la d’altres municipis de la comarca com Manresa, Santpedor i Sant Fruitós de Bages".


L'oposició ha retret al govern que aprofités l'absència d'un regidor de Junts per tirar endavant un dictamen sense diàleg amb la resta de grups que, en circumstàncies normals, no s'hagués aprovat. També han recordat a l'alcalde que el dictamen podria haver-se posat a debat en el ple ordinari que s'ha de dur a terme abans de final de mes on, segurament, el nou regidor hauria pres possessió de la seva acta, en comptes de convocar un ple "expressament per aprofitar aquesta absència". "El termini màxim per a l'aprovació de l'ordenança és el 15 de novembre", han assegurat.

Cal recordar que el govern municipal de Sant Joan de Vilatorrada ja va aprovar els sous dels regidors en un ple extraordinari el setembre de 2019 amb l'absència de Gil Ariso (Junts), que havia advertit que era fora, i també a finals de 2019 va aprovar els pressupostos de 2020 després de la renúncia de Jordi Pesarrodona (ERC) i abans que entrés la nova regidora. En aquests dos casos, però, van comptar amb l'abstenció de la regidora de Ciutadans i, per tant, haurien prosperat igualment.

 

Participació