Junyent rep la medalla institucional de la UVic-UCC durant la inauguració del curs 2020-2021

La universitat reconeix la seva contribució a la federació de les institucions universitàries de Vic i Manresa durant la seva etapa d'alcalde

Valentí Junyent rebent la medalla institucional de la UVic-UCC
Valentí Junyent rebent la medalla institucional de la UVic-UCC | AjM
Redacció
15 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 21:01h
L'alcalde de Manresa entre el 2011 i 2020 i actual primer tinent d'alcalde, Valentí Junyent Torras, ha rebut aquest dijous al matí la medalla institucional de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) durant l'acte d'inauguració del curs 2020-2021, que s'ha celebrat seguint totes les mesures anti-Covid a l'Aula Magna del campus vigatà, en una cerimònia que també s'ha pogut seguir en directe per Internet i que ha estat presidida pel rector de la UVic-UCC, Josep-Eladi Baños Díez. Ha comptat també amb la presència de l'alcaldessa de Vic, Anna Erra Solà, i de l'alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia.

Amb la medalla, la universitat reconeix la contribució de Junyent —durant la seva etapa d'alcalde i president del Patronat de la Fundació Universitària del Bages— a la federació de les institucions universitàries de Vic i Manresa per fer possible la UVic-UCC amb campus a les dues ciutats, així com a la tasca que ha exercit per fer créixer el campus Manresa, fent possibles acords per a l'ampliació de les seves instal·lacions als edificis FUB2 i FUB3.

En el seu parlament, Valentí Junyent ha agraït el reconeixement i l'ha volgut fer extensiu a les persones que els darrers anys han treballat intensament per fer realitat la UVic-UCC, com els directors generals de la Fundació Universitària del Bages i de la Fundació Universitària Balmes, i el rector Jordi Montaña, entre altres. L'exalcalde de Manresa ha recordat la signatura de l'acord federatiu entre Vic i Manresa, el 2014, com el moment culminant del projecte universitari, així com la consecució de la facultat de Medicina, el maig de 2017.

Junyent ha tingut un record per a totes les persones que han donat suport a la federació, fins i tot a les que hi van mostrar reticències, "que ens han ajudat a ser més rigorosos i exigents". També ha afirmat que "durant aquests 9 anys, tant en la meva trajectòria política com professional, he parlat sempre de compartir i no de competir". En aquesta línia, ha assegurat que la col·laboració entre Vic i Manresa està donant fruits molt positius, i tindrà més recorregut, ja que "és un projecte encara jove però preparat per afrontar nous reptes".

Durant l'acte, també s'ha distingit, entre altres persones, Imma Ubiergo Perramon, que ha rebut la insígnia de la UVic-UCC, un reconeixement a la tasca desenvolupada dins la institució que reben les persones que el curs passat van culminar el seu pas per la universitat i es van jubilar. Ubiergo era Adjunta a la Direcció General de la FUB.