Navàs suspèn la 88a Fira de Tardor que havia de celebrar-se aquest cap de setmana

També ajorna la inauguració del Centre Enoturístic del Pla de Bages, antic Escorxador

Fira de Tardor de 2019
Fira de Tardor de 2019 | Jaume Vilà
Redacció
14 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 21:07h
L'equip de govern de l'Ajuntament de Navàs ha pres la decisió de suspendre la 88a Fira de Tardor, així com la inauguració del Centre Enoturístic del Pla de Bages, antic Escorxador, que s'havia de celebrar aquest dijous.

Aquesta decisió, consensuada ràpidament per tot l'equip de govern, s'ha pres després que la Generalitat hagi fet públiques les noves restriccions per frenar els contagis de la Covid-19. Si bé la situació a Navàs és estable, cal assumir responsabilitats pel bé comú, i per aquest motiu s'ha pres aquesta decisió.

88a Fira de Tardor

Des de la regidoria de Promoció Econòmica s'havia programat una fira basada en els actes culturals, ja que es considerava que era un dels sectors més afectats per la crisi sociosanitària que estem vivint; a més, s'havia decidit canviar d'ubicació l'escenari principal -s'havia de situar a la cantonada entre el Passeig i la Cra. de Viver- per tal de beneficiar un dels eixos comercials de Navàs, a més dels bars i restaurants, un dels sectors econòmics més afectats.

En aquest sentit, s'ha cregut convenient anul·lar la fira, també per respecte al sector de la restauració: no és de rebut celebrar una fira si els establiments navassencs no poden beneficiar-se'n. A més, la Generalitat recomana explícitament evitar la mobilitat i el contacte interpersonal, i la majoria dels actes programats, sobretot el concert de Ginestà (en què les entrades anticipades es van esgotar de seguida), auguraven la presència de persones d'arreu del país.

Continua i s'amplia la Campanya Fira't!

En la situació actual, s'ha de potenciar més que mai el comerç local, per aquest motiu s'ha pres la decisió d'ampliar els terminis de la Campanya Fira't, la qual durarà fins el 31 d'octubre. 

Inauguració del Centre d'Interpretació Enoturístic del Pla de Bages

El dijous 15 d'octubre estava prevista la inauguració protocol·lària del Centre d'Interpretació Enoturístic del Pla de Bages (antic Escorxador), en què havia d'assistir Ramon Tremosa i Balcells, conseller d'Empresa i Economia de la Generalitat de Catalunya, Juan Luis Ruiz Lopez, diputat delegat de Turisme de la Diputació de Barcelona, i altres càrrecs públics del Consell Comarcal del Bages i alcaldes de la zona i membres de la DO Pla de Bages.

En consonància a la decisió presa per la Fira de Tardor, també s'ha decidit suspendre la inauguració, però també les portes obertes que s'havien de celebrar durant el cap de setmana, amb la voluntat de fer-ho més endavant, quan la situació sociosanitària derivada de la Covid-19 sigui més estable.