El Gremi d'Hoteleria i Turisme del Bages s'oposa al tancament de bars i restaurants

Demanen "que s'estableixin altres mesures i campanyes de conscienciació entre la ciutadania per disminuir l'activitat social"

Els bars i restaurants han de tancar a partir de divendres
Els bars i restaurants han de tancar a partir de divendres | ACN
Redacció
14 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 19:43h
El Gremi d'Hoteleria i Turisme del Bages, com a membre de l'FIHRT, ha emès un comunicat en el que manifesta la seva "ferma oposició" al tancament de l'activitat en bars i restaurants proposat per la Generalitat, donat que es produiran "pèrdues irreparables" per al sector, "ja molt tocat no només durant la pandèmia, sinó abans d'ella", i conseqüències en d'altres sectors lligats a la restauració, com és l'Agroalimentari. 

Des del Gremi es valora que la proposta del Govern es basa en "fets consumats" que es presenten "sense possibilitat de modificació". Per això, reclama que les mesures compensatòries anunciades pel Govern s'implementin "de manera urgent, de la mateixa manera que estan fent altres països del nostre entorn". El Gremi "no vol" línies de finançament, ICO o ICF, ni més endeutament. Reclama ajuts directes, el rescat del sector, tal i com s'està demanant des de finals de juny a través de PIMEC Turisme.

Pel que fa a la tramitació dels ERTO impeditius, que són els que el sector haurà de demanar amb aquesta resolució, el Gremi demana al Govern de la Generalitat que implementi les mesures necessàries "perquè no es repeteixin els problemes succeïts al mes de març, i que faci les gestions necessàries amb el SEPE perquè els treballadors cobrin les seves prestacions des del primer dia".

El Gremi entén que es pot garantir la continuïtat econòmica amb les màximes mesures de prevenció i seguretat per a la salut de les persones, "com hem estat fens fins ara". I ho raona assegurant que "els focus de contagis no s'estan produint principalment en l'àmbit laboral o empresarial i demanem que s'estableixin altres mesures i campanyes de conscienciació entre la ciutadania per disminuir l'activitat social, que és on veritablement s'està ocasionant la transmissió del virus".

Finalment recorden que ,,des del primer moment, "el sector de la restauració i la hostaleria ha estat qui més mesures ha pres per poder donar tranquil·litat als clients i usuaris dels seus serveis".