Ampli dispositiu policial per reduir un jove que, amb un ganivet, n'empaitava un altre pel centre de Manresa

L'agressor ha ferit una dona amb l'arma blanca i s'ha autolesionat després que els mossos l'aturessin

Part del desplegament policial en l'actuació amb el detingut darrera la bústia
Part del desplegament policial en l'actuació amb el detingut darrera la bústia | Pere Fontanals
13 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 15:49h
Agents dels Mossos d'Esquadra han detingut aquest dimarts al migdia un home que, presumptament, ha ferit una dona amb arma blanca i, posteriorment, empaitava, ganivet en mà, un altre home pel centre comercial de Manresa abans que l'aturessin i reduïssin els policies amb les seves defenses a la plaça Sant Domènec de Manresa. Un ampli dispositiu policial de fins a sis patrulles dels Mossos i una de la Policia Local de Manresa han participat en l'actuació.

Els fets han passat a 3/4 de 3 del migdia a les galeries comercials del carrer Pompeu Fabra quan un jove s'ha enfrontat amb un ganivet a la mà a una parella que, segons sembla, coneixia i després de ferir la noia, ha sortit, ganivet en mà, darrere del jove que l'acompanyava pels carrers més comercials de Manresa. Davant l'espectacle, molts vianants han donat l'avís a la policia.

Quan la persecució passava per la plaça Sant Domènec a l'entrada del carrer Nou, tres agents dels Mossos d'Esquadra que actuen de paisà, l'han fet aturar la persecució, però al no fer-los cas, l'han reduït fent servir les defenses. En aquell moment, segons l'explicació dels Mossos d'Esquadra a NacióManresa, el presumpte agressor s'ha autolesionat amb el ganivet que portava, però els agents li han retirat l'arma, i ha quedat estès a terra, només amb el suport d'una coneguda seva.

Fins al lloc de l'incident s'han desplaçat sis patrulles dels Mossos d'Esquadra i una de la Policia Local que l'han encerclat fins a l'arribada de l'ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Tota l'actuació s'ha portat a terme davant d'una enorme expectació dels vianants.

El detingut, que portava el braç embolicat per una lesió recent, havia empaitat l'altre jove que, segons han explicat alguns testimonis al diari, havia estat el causant d'aquesta primera lesió uns dies abans