Les escoles del Bages superen els 1.000 alumnes confinats per coronavirus

Aquest dilluns hi ha 49 classes confinades i 47 docents i 1 personal no docent en aïllament

per Pere Fontanals , Manresa, 26 d'octubre de 2020 a les 21:00 |
Una aula d'escola buida d'infants | ACN
Les escoles del Bages han superat aquest dilluns els 1.000 alumnes confinats a casa seva per positius que s'han detectat a les seves aules. En total són 1.072 alumnes en aïllament i 49 classes confinades. També hi ha un total de 47 docents i 1 persona no docent. Al Moianès, hi ha 6 classes i 156 alumnes confinats, a banda d'un mestre.

Els centres que tenen més grups confinats són l'institut Moianès, de Moià, amb cinc; l'escola Joviat de Manresa, amb quatre; l'institut Lluís de Peguera, l'institut Guillem Catà i l'institut Cal Gravat de Manresa, l'institut Llobregat de Sallent, i l'institut Quercus, de Sant Joan de Vilatorrada, amb tres; i l'escola Doctor Ferrer d'Artés, l'escola Pare Algué de Manresa, l'escola Catalunya de Navarcles, l'escola Diocesana de Navàs, l'escola la Flama de Sant Fruitós (adscrita a Manresa), l'escola Ametllers de Sant Joan de Vilatorrada, i l'escola Puigsoler de Sant Vicenç de Castellet, amb dos.Clicant al requadre inferior dret, s'amaga la llegenda. Picant sobre cada centre afectat pel coronavirus (boleta), es desplega el seu nom, l'estat (obert o totalment confinat), el nombre de grups confinats i el municipi on es troba. També es pot desplaçar o fer més o menys gran el zoom del mapa manualment, per acostar-se a un municipi o seleccionar millor algun centre. Última actualització: dades del 26 d'octubre.


Amb un grup confinat hi ha l'institut Sant Ramon i la llar d'infants Aliret de Cardona, l'institut Bages Sud de Castellbell i el Vilar, l'escola L'Olivar de Castellnou de Bages, l'escola FEDAC, l'institut Lacetània, l'institut Pius Font i Quer i l'escola Valldaura de Manresa, l'escola Sant Josep de Navàs, l'escola Joncadella de Sant Joan de Vilatorrada, l'escola FEDAC i l'institut Castellet de Sasnt Vicenç de Castellet, l'escola Riu d'Or, l'escola Llissach i l'institut d'Auro de Santpedor, l'escola FEDAC de Súria i l'escola Josep Orriols Roca de Moià

Consulta aquí la llista completa del Departament d'Educació (cal tenir en compte que poden faltar grups i/o centres que ja estiguin confinats però que encara no surtin al llistat).


25,2%centres afectats
1.292 dels 5.131 centres educatius tenen una o mes aules confinades, a 260 municipis diferents.
2.897aules tancades
Quasi 3.000 classes estan confinades d'un total d'uns 72.000 grups de convivència estables, però cap centre està totalment clausurat.
70.690persones confinades
De les quals, 67.500 confinats són alumnes (el 4,69% del total), 3.059 són docents i personal PAS i PAE (1,87%), i 131 és personal extern.
13.556positius detectats
Dels quals, 5.736 els darrers 10 dies i, del total acumulat, 12.111 positius detectats a alumnes (0,84% del total d'alumnes), 1.308 a docents i personal PAS i PAE (0,8%), i 137 a personal extern.

Altres notícies que et poden interessar


 

Participació