A judici un funcionari de Lledoners per entrar droga a la presó

També estan encausats l'intern que havia de rebre-la i la seva parella que la introduïa des de fora del centre penitenciari

Interior del Centre Penitenciari dels Lledoners
Interior del Centre Penitenciari dels Lledoners | Arxiu
07 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 16:57h
Un funcionari del centre penitenciari els Lledoners, un intern i la parella de l'intern, actuant des de fora de la presó, seran jutjats el proper dimecres a l'Audiència Provincial de Barcelona per un delicte contra la salut pública tant per substàncies que causen un greu mal com per altres que no el causen.

Els fets es remunten al 8 de gener de 2015 quan, segons la Fiscalia, el funcionari de Lledoners "aprofitant la facilitat d'accés a la presó" va introduir un paquet amb deu trossos de haixix, dos enbolcalls amb cocaïna i dues targetes SIM de mòbil, que prèviament li havia lliurat la parella d'un dels interns del centre penitenciari. Segons l'acusació, l'intern tenia intenció de distribuir dins de la presó el haixix i la cocaïna.

Segons explica l'escrit de l'acusació, el funcionari de presons va introduir el paquet a la primera planta dels mòduls 7 i 8 de Lledoners tot esperant que l'intern els agafés des de dins, cosa que no va aconseguir.

Un cop intervingudes les substàncies, es va poder determinar la seva naturalesa. El fiscal demana per al funcionari 9 anys de presó, i tant per a l'intern com per a la seva parella, vuit anys per cadascun d'ells. Per a tots tres el fiscal també reclama 2.000 euros de multa.