Santpedor arranja el camí que porta al Santuari de la Mare de Déu de Joncadella

Els treballs van començar abans del confinament del mes de març i es van haver d'aturar

Obres al camí de Joncadella
Obres al camí de Joncadella | AjStp
Redacció
07 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 14:50h
Des d'aquesta setmana, anar a visitar la patrona del Bages, la Mare de Déu de Joncadella, és molt més fàcil i agradable. S'han enllestit els treballs per arranjar els més de tres kilòmetres de camí de carro que uneix el nucli urbà de Santpedor amb Joncadella. En concret l'Ajuntament ha actuat sobre el camí de Joncadella dintre el terme municipal de Santpedor i el camí de Sant Francesc.

Les obres es van adjudicar a principis d'any però, degut a la COVID-19, van quedar aturades fins a mitjans d'any, que van reprendre després de l'època de collita de sega dels camps adjacents. Els treballs van consistir en reparar el paviment del camí, millorant algun tram amb paviment de formigó (a la intersecció dels 4 camins davant l'Ermita de Sant Francesc), i netejant i perfilant les cunetes existents, així com creant-ne de noves. També s'han incorporat 4 bancs, dos a mig camí de Joncadella (a l'alçada del centre d'hípica) i els altres dos davant l'Ermita.

Les obres es van adjudicar per 44.819,41 euros IVA inclòs.

El camí és un dels paratges naturals que usen veïns i veïnes del poble per a caminar. Un entorn privilegiat del Bages que porta de Santpedor a Santa Maria de Joncadella, una església i santuari protegit com a bé cultural d'interès local. Pertany al bisbat de Vic i, actualment, té la categoria de santuari dins la parròquia de Sant Martí de Torroella.
Arxivat a