El fiscal demana 21 anys de presó per la presumpta assassina de Carles Malet al carrer del Cós

El divendres de la setmana vinent se celebrarà el judici a l'Audiència Provincial de Barcelona

07 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 14:30h
Personal de la funerària treu el cos sense vida de Carles Malet de casa seva, al carrer del Cós
Personal de la funerària treu el cos sense vida de Carles Malet de casa seva, al carrer del Cós | CanalTaronja
Alicia RR, la dona que va ser detinguda per l'assassinat de Carles Malet el 3 de juny de 2018 al domicili d'ell al carrer del Cós de Manresa, s'enfrontarà a partir del divendres de la setmana vinent a una petició del fiscal de 21 anys de presó en el judici que se celebrarà a l'Audiència Provincial de Barcelona.

Segons l'escrit de la Fiscalia, l'acusada, filla de Santpedor i que en el moment dels fets tenia 47 anys, va clavar-li quatre ganivetades a la víctima, a la cara, el coll i el tòrax, mentre es trobava en el sofà de casa seva en una situació de "calma i tranquil·litat". L'atac es va produir de forma "inopinada i imprevista" moguda "per la intenció d'acabar amb la seva vida". En el moment del seu assassinat, Malet tenia 67 anys.

Segons aquest argumentari, l'acusada mantenia amb la víctima una relació sentimental "plena d'alts i baixos, discussions i baralles, incloses agressions físiques de l'acusada a l'home". Per això, en el capítol d'agreujants, el fiscal proposa que es consideri la circumstància "mixta de parentiu".

En el moment de ser agredit, la víctima presentava un estat d'embriaguesa "important" i també presentava rastres de benzoilecgonina en sang (metabòlit principal de la cocaïna). Aquest fet va suposar, juntament al fet de trobar-se "confiadament" en el seu habitatge, en una situació de "relativa tranquil·litat i assossec", que "no pogués reaccionar" ni presentar "una defensa eficaç" per evitar l'agressió.

Una de les ferides que va patir al tòrax va ser letal: va lesionar-li l'estern, la parènquima pulmonar del lòbul inferior dret que li va suposar una lesió transfixiant i una laceració de l'aorta pulmonar que li va provocar una hemorràgia massiva que va desembocar en el dessagnament de la víctima, al cap de pocs minuts.

El 6 de juny, tres dies després de l'assassinat, el jutjat d'instrucció de Manresa va ordenar la presó provisional d'Alicia RR, situació en la que encara es troba.

La fiscalia acusa la dona d'un delicte d'assassinat i demana per a ella 21 anys de presó, la inhabilitació absoluta durant el temps que duri la condemna, i llibertat vigilada de deu anys un cop surti de la presó. Pel que fa a la família de la víctima –tenia dues filles-, no demanen cap compensació.
Arxivat a