La Sareb assetja les famílies del bloc que la PAHC va ocupar el 2015 al carrer Sobrerroca

El "banc dolent" demana el desnonament de tres pisos mentre que els activistes reclamen un lloguer social

Activistes de la PAHC davant del bloc afectat
Activistes de la PAHC davant del bloc afectat | Pere Fontanals
06 d'octubre del 2020
Actualitzat a la 13:49h
La Sareb, propietària de l'edifici del carrer Sobrerroca, 12, de Manresa, s'ha posat entre cella i cella el desallotjament de les famílies que l'ocupen des que fos alliberat el febrer de 2015 per la PAHC Bages. Actualment ja hi ha ordres de desallotjament per a tres dels habitatges, i la PAHC creu que en breu arribarà la que afecta els baixos, on es desenvolupa des de fa anys, l'Escola Popular, per fer repàs d'estudis amb els infants que tenen menys possibilitats.

L'actuació del conegut com a banc dolent és pràcticament d'assetjament contra les famílies, amb citacions judicial i ordres de desnonament contínues i l'amenaça constant de quedar-se al carrer d'uns pisos que habiten des de fa més de cinc anys i mig.

La família del segon pis té el judici aquest mes d'octubre i la del quart té pendent la tercera ordre de desnonament per al proper mes de desembre. La família del primer pis, una dona amb els seus dos fills tenir l'ordre de desnonament aquest dimarts, però la presència d'una quarantena de membres de la PAHC a les portes ha fet que també s'ajorni fins a desembre. En aquest cas, també serà el tercer intent de desnonament.

Aquest dimarts, els inquilins dels pisos i els membres de la PAHC Bages reclamaven "lloguer social" per continuar vivint en els habitatges. Segons ha explicat la veïna afectada, "la Sareb diu que ja ens va oferir un lloguer social i que nosaltres no el vàrem acceptar, però això és mentida".

Els veïns asseguren que no han rebut cap oferta de la Sareb per continuar vivint a casa seva, però segons expliquen "la Sareb es nega ara a arribar a un acord perquè diu que no vàrem atendre la seva proposta". Des de la PAHC es proposa "començar de zero", i que "si és cert que van fer una proposta de lloguer social, com ells asseguren, que la mostrin i comencem les gestions per aplicar-la".

Aquest dimarts al migdia, la quarantena d'activistes de la PSHC que hi havia a la porta de l'immoble ha fet que es desistís en l'aixecament de la dona i els seus dos fills, i que s'ajornés l'execució fins al mes de desembre. La PAHC confia que en aquest període pugui fer asseure en una taula els responsables de la Sareb per trobar una fórmula de lloguer social per aquestes famílies.