El Consell Comarcal abordarà l'accés a l'habitatge i les ocupacions delinqüencials

Ha constituït una comissió de treball per coordinar les polítiques públiques en aquests àmbits

Reunió de la comissió de treball d'Habitatge del Consell Comarcal
Reunió de la comissió de treball d'Habitatge del Consell Comarcal | CCBages
Redacció
06 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 12:41h
El Consell Comarcal del Bages ha constituït aquest dilluns la Comissió de Treball d'Habitatge amb la voluntat que esdevingui el punt de trobada dels ajuntaments de la comarca per promoure l'accés a l'habitatge a través d'unes polítiques públiques que en garanteixin l'accés en unes condicions assequibles. El Consell Comarcal del Bages calcula que en l'actualitat hi ha 17.000 habitatges buits al territori, 7.500 dels quals a Manresa, i planteja accions comunes amb una visió global.

Protocols compartits

La comissió també treballarà per coordinar estratègies per donar resposta al fenomen de les ocupacions delinqüencials que afecten la comarca establint, per exemple, un protocol d'intervenció compartit en aquells casos en què les ocupacions alternin la convivència.

En paral·lel, també s'ha acordat impulsar una actuació compartida per aquells casos en què s'intenti regularitzar les ocupacions a través de l'establiment d'un lloguer social.

Borsa de lloguer social

Amb la voluntat de donar resposta a la manca de pisos de lloguer a preus assequibles, el Consell Comarcal del Bages ha reiterat la utilitat de la Borsa d'Habitatge per al lloguer social del Bages que posa en contacte persones propietàries i persones que busquen un pis amb condicions favorables. La borsa ha començat a signar els primers contractes de lloguer aquesta tardor i es planteja com una eina útil per ampliar el mercat de lloguer al territori. El conseller d'Habitatge del Consell Comarcal del Bages, Enric Forcada, ha apuntat que "és una eina a disposició de tots els ajuntaments que assegura una tranquil·litat i unes garanties per a les persones propietàries i, al mateix temps, garanteix unes condicions favorables per a les persones que busquen un contracte de lloguer accessible amb quotes entre un 10 i un 20% més baixes que el preu de mercat". Totes les persones interessades a tenir més informació de la Borsa d'Habitatge per al lloguer social del Bages es poden adreçar a l'Oficina de Rehabilitació i Habitatge del Consell Comarcal del Bages o contactar-hi a través del telèfon 93 693 03 61 o bé el correu electrònic [email protected]

Àmplia representació

La comissió està formada pel president del Consell d'Alcaldesses i Alcaldes del Bages, Eloi Hernàndez, per la consellera de l'Àrea de Serveis Socials Bàsics del Consell Comarcal del Bages, Àdria Mazcuñán, pel conseller de l'Àrea d'Habitatge del Consell Comarcal del Bages, Enric Forcada, que assumeix la coordinació i compta amb la representació del conjunt d'ajuntaments de la comarca.