Un centenar de persones a una Marxa del Pelegrí diferent que va recordar les ínyigues

La caminada, que va tenir lloc diumenge, va distribuir els participants en quatre grups, que van rebre el nom de les dones que van tenir cura d'Ignasi de Loiola a Manresa l'any 1522

La Marxa del Pelegrí d'enguany va fer una picada d'ullet a les ínyigues
La Marxa del Pelegrí d'enguany va fer una picada d'ullet a les ínyigues | AjM
NacióManresa
05 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 21:42h
La Marxa del Pelegrí Versió 2020 es va celebrar, aquest diumenge 4 d'octubre, sense incidències i amb un clima favorable per a l'activitat esportiva. Un centenar de persones van prendre part de la versió d'especial de la caminada entre Montserrat i Manresa, que ressegueix l'últim tram del Camí Ignasià i que, des del 2015, organitzen Manresa 2022, l'Ajuntament de Manresa i la Fundació Turisme i Fires de Manresa.

Ajornada des del mes d'abril i celebrada finalment en un format no habitual, la Marxa del Pelegrí d'aquest any s'ha hagut de reinventar per tal de poder desenvolupar-se, tot assegurant la seguretat dels participants i complint les condicions sanitàries necessàries des de l'inici de l'activitat, en la recepció i trasllat en bus des de plaça de la Reforma fins a Montserrat a les set del matí,  fins a la seva finalització a la plaça Major de Manresa, on els grups de caminaires van arribar entre les dues del migdia i les quatre de la tarda després de 26 quilòmetres de caminada. Per a fer possible un desenvolupament segur, l'organització de la Marxa del Pelegrí va comptar amb una quarantena de voluntaris.

Les places disponibles ja havien quedat esgotades feia dies a través de les inscripcions presencials, a l'Oficina de Turisme, i on-line, a través del web de Manresa 2022, en les quals cada participant s'apuntava en grup en funció de la major o menor velocitat amb què volia fer la marxa. Aquests grups han rebut el nom d'Agnès, Àngela, Joana i Miquela, els noms de quatre manresanes  que van tenir cura d'Ignasi de Loiola fa 500 anys i que, en un moment en què hem pres major consciència de l'essencialitat en la figura dels cuidadors i dels sanitaris, la caminada popular va esdevenir un petit homenatge a aquestes ínyigues i seva la tasca de cuidadores.

Cadascun dels quatre grups, formats per 25 persones, va anar acompanyat per guies de l'organització, que marcaven el recorregut a seguir i, també, asseguraven que el grup es mantingués compacte, tot mantenint les distàncies respecte a els altres grups en marxa. A més, durant el recorregut, els participants van poder avituallar-se en cinc punts, en els quals tenien menjar sòlid i líquid, en dosis repartides individualment.

L'organització de la Marxa del Pelegrí Versió 2020 ha comptat enguany amb el patrocini d'Obra Social La Caixa i Spar - Roges Supermercats i, també, amb la col·laboració i complicitat dels ajuntaments de Castellbell i el Vilar, Castellgalí, Marganell i Monistrol de Montserrat, el Patronat de la Muntanya de Montserrat, Bages Turisme, Oller del Mas, Forn de Cabrianes, Grup Sardanista Dintre el Bosc, Centre Excursionista de la Comarca del Bages i Dinàmic Guies.