L'Ajuntament s'alia amb els gimnasos de Manresa per oferir classes esportives amb seguretat

La nova oferta del Programa Municipal d'Activitat Física dissenyada pel consistori manresà prioritzarà, també, les propostes a l'aire lliure

L'Ajuntament s'alia amb els gimnasos de Manresa per seguir oferint classes esportives amb seguretat
L'Ajuntament s'alia amb els gimnasos de Manresa per seguir oferint classes esportives amb seguretat | AjM
NacióManresa
05 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 21:42h
La regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Manresa ja té a punt la nova oferta del Programa Municipal d'Activitat Física MES (Manresa, Esport i Salut) per a adults i persones grans que es desenvoluparà a la ciutat del 19 d'octubre al 18 de juny de 2021. El programa d'enguany es presenta amb característiques especials perquè es puguin desenvolupar amb totes les garanties de prevenció, distanciament i seguretat a causa de la Covid-19.

Si en edicions anteriors, aquestes activitats dirigides es desenvolupaven en locals veïnals, centres cívics o gimnasos escolars fora de l'horari lectiu, la nova temporada tindrà com a principal novetat que les activitats es desenvoluparan en instal·lacions esportives àmplies i higiènicament més preparades, com ho són les Piscines Municipals, el pavelló de l'Ateneu Les Bases, el pavelló del Pujolet i els gimnasos DUO, Vela i Gimbe.

Una altra de les novetats és el reforç de les activitats a l'aire lliure. Aquest increment es concretarà amb 12 grups de marxa nòrdica a la setmana i 4 grups d'una hora a la setmana de dinamització dels parcs de salut. Des de la regidoria d'Esports es considera que la marxa nòrdica incorpora més beneficis a l'acte de caminar com és l'activació de la part superior del cos provocant la millora de la postura corporal, la disminució de l'impacte de les articulacions del genoll i la zona lumbar així com la millora dels resultats cardiovasculars.

Tots els detalls de la nova oferta esportiva han estat presentats aquest matí de dilluns, 5 d'octubre, pel regidor d'Esports de l'Ajuntament de Manresa, Antoni Massegú. El regidor ha valorat de forma positiva la nova oferta d'activitats que tenen l'objectiu, ha dit, "d'afavorir la socialització de les persones, posar en valor l'activitat física com a element important per a la salut i, també, mostrar la voluntat d'intentar normalitzar -dins de l'anormalitat- una situació com la que estem vivint".

Massegú ha anunciat que enguany hi haurà un total de 29 grups amb 625 places. En el cas que hi hagi molta demanda per alguna de les activitats, el consistori vetllarà per "no deixar ningú fora". El regidor ha subratllat l'increment de l'oferta de marxa nòrdica i la necessitat d'inscriure's també als Parcs de Salut "per una qüestió de traçabilitat de contactes".
 
Activitats que es duran a terme a l'interior

Mou-te a Ritme

Són cursos de dues sessions a la setmana que tenen per objectiu el manteniment de la condició física realitzant un treball cardiovascular i de tonificació mitjançant coreografies seguint el ritme de la música. El monitoratge tindrà una durada 45 minuts.

Aquesta activitat es desenvoluparà en horaris diferents al pavelló de l'Ateneu les Bases, Piscines Municipals i els gimnasos DUO, Gimbe i Vela.

Mou-te Suau

Cursos de dues hores a la setmana on es treballa la mobilitat i flexibilitat del cos, així com la millora de la relaxació i l'equilibri cos i ment. El monitoratge tindrà una durada 45 minuts.

Aquesta activitat es desenvoluparà en horaris diferents al pavelló del Pujolet, Piscines Municipals i els gimnasos DUO, Gimbe i Vela.

Activitats a l'aire lliure

Pas a Pas fent Salut

Caminades de Marxa Nòrdica (treball cardiovascular) per diferents itineraris de la ciutat per  finalitzar amb exercicis generals de tonificació i mobilitat. Pels usuaris que no disposin de pals, l'ajuntament té a disposició pals de préstec per a ells fins a esgotar existències. L'activitat té una durada de 90 minuts.

Els punts de trobada d'aquesta activitat seran l'AV Font dels Capellans, al pavelló Ateneu les Bases i al pavelló del Pujolet.

Parc de Salut per a Gent Gran

Dinamització dels parcs lúdics i de salut de la ciutat amb activitats en multi-estacions per treballar les capacitats físiques i sensorials amb l'objectiu de mantenir la forma física  i autonomia de la gent gran. Activitat gratuïta adreçada especialment a un públic de més de 70 anys, tot i que està oberta a tothom.

Els parcs de salut estan situats al Parc Ramon Estrada (Escodines), al parc del passeig Sant Jordi (Balconada), al CAP Sagrada Família i al parc Museu de la Tècnica.

Inscripcions obertes

El període d'inscripcions ha arrencat aquest dilluns, 5 d'octubre. La inscripció es podrà formalitzar trucant al 010, de dilluns a dijous, de 8:30 a 17:00 hores, i els divendres de 8:30 a 14:00 hores.

Les places es cobriran  per rigorós ordre de sol·licitud i no es formalitzarà cap inscripció si no es poden facilitar, al moment, les dades següents: Grup al qual s'inscriu, nom i cognoms, DNI, data de naixement, adreça, població i codi postal, telèfon/s (cal facilitar un segon telèfon de contacte en cas d'emergència), i número de compte corrent.

Caldrà ser major d'edat i disposar d'un certificat mèdic esportiu positiu per a la pràctica de l'exercici físic, o bé signar un qüestionari d'aptitud física (PAR-Q Test) i de consentiment.
El pagament es formalitzarà únicament mitjançant domiciliació bancària i s'haurà de fer efectiu en dos terminis: novembre 2020 i febrer 2020. Els preus públics de les activitats dirigides preveuen la reducció de la quota en funció del nivell d'ingressos anuals de la unitat familiar dels alumnes.