La Fundació Ibada i Sant Andreu Salut inicien un procés per sumar coneixement i recursos

Aquest procés de col·laboració no està sotmès a cap altre límit que el que ambdues parts de comú acord decideixin posar-se

Hospital de Sant Andreu de Manresa
Hospital de Sant Andreu de Manresa | Pere Fontanals
Redacció
02 d'octubre del 2020
Actualitzat a la 13:52h
Ibada i Sant Andreu Salut han iniciat un procés de col·laboració pel qual ambdues fundacions sumaran treball i esforços per avançar plegades en la cura i atenció a les persones en els àmbits sociosanitari, de dependència i social. Aquest procés de col·la­boració no està sotmès a cap altre límit que el que ambdues parts de comú acord decideixin posar-se. 

Les dues entitats sense ànim de lucre comparteixen missió, valors, arrelament i model d'atenció centrada en la persona (ACP), amb la qual cosa l'entesa resulta senzilla i molt enriquidora per totes dues parts. 

El passat dilluns 28 de setembre, els patronats de les fundacions de Sant Andreu Sa­lut i d'Ibada (Institució Benèfica Amics dels Avis) van arribar a un acord que representa el punt de partida per iniciar una línia de treball comuna que abasti totes les línies de totes dues fundacions. Ambdues entitats han informat d'aquest acord a les respectives plantilles, que donaran continuïtat en el funcionament dels centres de les fundacions, així com en sengles projectes de futur. 

L'acord de col·laboració arriba després d'un moment de complexitat per a totes dues fundacions a causa de la Covid-19, en el qual centres i professionals han estat posats a prova en un entorn de màxima pressió. Aquest escenari ha fet encara més evident la necessitat d'unir esforços, talent i treball entre les institucions del territori. Totes dues fundacions tenen un ferm compromís social, ètic i moral, que reivindica l'ofici d'aten­dre, cuidar i curar; i estan compromeses amb l'entorn. 

Actualment, Sant Andreu Salut té una plantilla de més de 500 professionals i gestiona més de 580 places, 355 de les quals, residencials. Té un pressupost anual de 18 milions d'euros i compta amb més de 23.500 metres quadrats de superfície en equipaments. L'any passat va atendre més de 7.000 persones, de les quals 362 entre residències i centres de dia. 

Per la seva banda, Ibada té un equip de més de 120 professionals, i gestiona 266 places de residència, centre de dia i habitatges tutelats. Té un pressupost de 4,5 milions d'eu­ros i compta amb 11.000 metres quadrats de superfície en equipaments. L'any passat va atendre 422 persones, 300 de les quals a les residències i centres de dia de Navarcles i Castellgalí. 

Sumar, un acte de responsabilitat

Fruit d'aquesta línia de col·laboració sense limitacions, Sant Andreu i Ibada es compro­meten a sumar per avançar plegades en l'atenció a les persones en els àmbits sociosa­nitari, de dependència i social; mantenint el seu estret lligam amb el territori. Davant de la tendència marcada per les concentracions de grans corporacions empresarials i la irrupció de nous inversors en el sector, és vital que les entitats sense ànim de lucre del territori trobin la seva manera d'entendre's. D'aquesta manera, sumen coneixements i recursos per seguir avançant i innovant, amb la finalitat d'adaptar-se a les necessitats del territori.