Les escoles del Bages mantenen vint-i-una classes confinades per la Covid-19

Els quatre grups de l'escola Monsenyor Gibert de Sant Fruitós han tornat a classe després de superar la quarantena

per Pere Fontanals , Manresa, 2 d'octubre de 2020 a les 20:33 |
Una aula d'escola | Europapress
Els quatre grups que van ser confinats per coronavirus a l'escola Monsenyor Gibert de Sant Fruitós de Bages han tornat a classe després d'haver superat la quarantena. Aquestes quatre classes se sumen a les dues que es van reincorporar dijous a Artés, a l'escola Doctor Ferrer i l'escola Bressol Moixaines. Tot i així, en les últimes 24 hores s'han confinat tres grups més als centres escolars del Bages, un segon grup a les escoles concertades Mare de Déu del Pilar i la Salle, de Manresa, i un grup a l'institut Mig Món de Súria.

Segons el llistat diari que publica el Departament d'Educació, i la informació dels diversos centres educatius i ajuntaments afectats, el nombre total de classes en aïllament al Bages són vint-i-una. Aquest divendres, el llistat del Departament inclou vint-i-un grups al Bages i, en aquesta ocasió quadra amb la informació dels propis ajuntaments.


Els centres que registren més afectació són l'institut Lacetània, l'escola la Salle i el col·legi Mare de Déu del Pilar de Manresa, i l'escola Sant Vicenç, de Sant Vicenç de Castellet. Aquests quatre centres tenen dos grups en aïllament.


Clicant al requadre inferior dret, s'amaga la llegenda. Picant sobre cada centre afectat pel coronavirus (boleta), es desplega el seu nom, l'estat (obert o totalment confinat), el nombre de grups confinats i el municipi on es troba. També es pot desplaçar o fer més o menys gran el zoom del mapa manualment, per acostar-se a un municipi o seleccionar millor algun centre. Última actualització: dades del 26 d'octubre.


Els centres del Bages afectats són una classe a l'escola Sant Miquel de Castellgalí, dos grups del col·legi Mare de Déu del Pilar, un grup de l'escola la Sèquia, un grup de l'institut Cal Gravat, un grup de l'institut Lluís de Peguera, un grup a l'institut Pius Font i Quer, dos grups a l'institut Lacetània, dos grups, també, al col·legi La Salle, un grup a l'escola Bages, un grup a l'escola Puigberenguer i un grup de l'escola Oms i de Prat, aquests últims dotze són tots ells de Manresa; un grup confinat a l'Escola Diocesana de Navàs, un grup de l'institut Quercus i un altre a l'escola Ametllers de Sant Joan de Vilatorrada, dos grups a l'Escola Sant Vicenç de Sant Vicenç de Castellet, un grup a l'escola Jeroni Moragas d'Ampans, a Santpedor i, finalment, un grup a l'institut Mig Món de Súria. El Moianès manté un grup confinat a l'institut Moianès de Moià.

Consulta aquí la llista completa del Departament d'Educació (cal tenir en compte que poden faltar grups i/o centres que ja estiguin confinats però que encara no surtin al llistat).


25,2%centres afectats
1.292 dels 5.131 centres educatius tenen una o mes aules confinades, a 260 municipis diferents.
2.897aules tancades
Quasi 3.000 classes estan confinades d'un total d'uns 72.000 grups de convivència estables, però cap centre està totalment clausurat.
70.690persones confinades
De les quals, 67.500 confinats són alumnes (el 4,69% del total), 3.059 són docents i personal PAS i PAE (1,87%), i 131 és personal extern.
13.556positius detectats
Dels quals, 5.736 els darrers 10 dies i, del total acumulat, 12.111 positius detectats a alumnes (0,84% del total d'alumnes), 1.308 a docents i personal PAS i PAE (0,8%), i 137 a personal extern.


 

Participació