Enrenou al ple del Consell Comarcal del Bages arran d'una moció del PSC sobre emergència educativa

El ple també aprova una moció que rebutja la sentència del Tribunal Suprem que inhabilita el president de la Generalitat Quim Torra

La portaveu del grup comarcal del PSC,m Montse Badia, durant el ple telemàtic
La portaveu del grup comarcal del PSC,m Montse Badia, durant el ple telemàtic | CCBages
Redacció
01 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 16:52h
El ple del Consell Comarcal del Bages de setembre, celebrat aquest dimecres a la tarda de manera telemàtica, ha tingut un debat convuls arran d'una moció presentada pel PSC sobre l’emergència educativa i el curs escolar 2020-2021. El govern comarcal d'ERC i Junts hi ha votat en contra perquè el considera un text extemporani que no té en compte l’inici de curs i que es va presentar 24 hores abans de l’inici del ple.

La consellera de l’àrea d’Educació, Sílvia Tardà, ha expressat que “malgrat totes les dificultats el curs ha començat amb normalitat i les aules obertes, gràcies a l’immens esforç de tota la comunitat educativa”. Tardà ha afegit que s’ha de fer autocrítica però ha reconegut que “estem davant una situació d’excepcionalitat sanitària on tots ens hem d’adaptar i l’escola ho ha fet amb naturalitat”. 

En aquest sentit, el govern comarcal ha posat en valor els serveis de transport i menjador escolar, competència del Consell Comarcal del Bages, que funcionen amb normalitat aquest inici de curs. Durant la sessió també s’ha posat de manifest que el Departament d’Educació de la Generalitat "ha fet un esforç important" per augmentar el pressupost per donar resposta a les necessitats del curs 2020-2021 amb noves partides per facilitar 300.000 ordinadors portàtils als alumnes, 85.0000 dispositius per al professorat i 110.000 paquets de connectivitat per a l’alumnat en situació de vulnerabilitat en aquells casos que hagin de respectar la quarantena.

El PSC no s'ha pres bé aquest vot en contra i la seva portaveu, Montserrat Badia, ha acusat el govern comarcal de "vetar el dret a l'educació" i no voler garantir "l'equitat i la qualitat educativa". També ha expressat que el govern comarcal ha votat en contra "d'exigir a la Generalitat que compleixi amb les seves competències".

Rebuig a la inhabilitació de Torra

El ple també ha aprovat la moció de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) que rebutja la decisió del Tribunal Suprem d’inhabilitar el president de la Generalitat, Quim Torra. El text de l’AMI, aprovat pels grups d’ERC, Junts per Catalunya i la CUP, posa de manifest que “una vegada més la justícia fa política i se situa per damunt de la democràcia” i reitera la defensa de la llibertat d’expressió, exigeix el respecte absolut pels Drets Fonamentals i condemna la repressió contra el moviment independentista. La moció demana “una justícia justa, ponderada i equilibrada i titlla la sentència de grotesca i desproporcionada”.