«Laika», guardonat amb el Premi BBVA de Teatre 2019, al Teatre Conservatori diumenge

És un espectacle de Xirriquiteula Teatre, inspirat en la primera gossa astronauta

Imatge del muntatge «Laika»
Imatge del muntatge «Laika» | Promocional
Redacció
01 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 11:58h
L'espectacle Laika de Xirriquiteula Teatre, que va guanyar el Premi BBVA de Teatre 2019 i va obtenir com a premi una gira per Catalunya valorada en 20.000 euros, tancarà la gira aquest diumenge 4 d'octubre a les 18 h al Teatre Conservatori de Manresa.

Laika, la primera gossa astronauta

Laika és una creació col·lectiva d'Enric Ases, Marc Costa, Christian Olivé, Daniel Carreras i Iolanda Llansó. Un espectacle de Xirriquiteula Teatre, inspirat en la primera gossa astronauta, la Laika, que la Unió Soviètica va llançar a l'espai el 1957, i que ha passat a la història per ser el primer ésser a orbitar al voltant de la Terra.

En aquest muntatge, Laika corre pels parcs i places de Moscou sense ni imaginarse que el seu destí era als mateixos estels que veia cada nit. Laika es converteix en la protagonista d'una història trepidant que la va dur a la nau espacial Sputnik II. Una història que tot i constituir una aventura apassionant, no va acabar gaire bé per a la protagonista.

Aquest espectacle explica, de manera molt visual, un episodi fonamental de la història dels viatges a l'espai, però també un relat d'abús.

Xirriquiteula Teatre aprofita aquesta història per parlar-nos d'altres històries: les d'aquells que també són víctimes d'abusos i es troben immersos, sense voler-ho, en les lluites de poder d'altres.

L'obra ha estat adaptada a 7 idiomes, a banda del català (castellà, francès, anglès, danès, portuguès, xinés i basc), i ha itinerat per Xangai, Lisboa, Copenhague, Nantes, Gijon i Barcelona.

La companyia ha rebut diversos guardons per l'obra Laika, entre els quals destaca el premi a Millor Espectacle Familiar concedit pels Premis de la Crítica 2018.

El jurat va premiar Laika "per ser un espectacle carregat de màgia, artesania i poesia en un engranatge perfecte, amb un elenc en un estat de gràcia i entrega permanent i perquè en teatre no volem categories, perquè de teatre només n'hi ha un".